Kunst uten filter

Kunstmessen åpner lørdag 3. juli kl 13.00 i Mjaavatnbrygga. I tillegg til nevnte utstillingssted vil du også finne utstillinger i Mosjøen Kulturhus, Vefsn Bibliotek, Vikbrygga, Forsjordbrygga, Tapperiet, Barthbrygga, Galleri Stokland og Kulturverkstedet, Galleri 2V, Lydiabrygga og Ola Oktoberbrygga. Utstillingene vil være åpne fra kl 11.00 til kl 18.00 under hele festivaluken.

Aleksander Nordaas

Aleksander L. Nordaas jobber som filmskaper, forfatter og fotograf i Mosjøen. Under Galleria 2021 stiller han ut tre nye og spesielle bilder av Sjøgato – inkludert en ny 2020-versjon av det avlange årstidsbildet. Det stilles også ut noen smakebiter fra kommende prosjekter – inkludert fotoboka “The Huldra”.


Arnhild Haraldsen

Arnhild Haraldsen er 55 år, født i Sandnessjøen, oppvokst på Korgfjellet, men nå bosatt i Tysfjord. Haraldsen jobber som kunstmaler, hønsefarmer, syerske, skiltmaker og forfatter. Under årets Galleria stiller hun ut store akvareller som er inspirert av moren sine vevnader. Bildene består av flere motiver som er samlet i en collage og rammene er lagd av selje, masurbjørk og lerk. I tillegg til bilder stiller hun også ut: bok, skjærefjøler, trolldukker, og skilt med (festlige) sitater.

Brit Paulsen

Brit Paulsen har hatt mange år som akrylmaler. Motivene i bildene hennes beskriver kvinner og barn i ulike situasjoner. Paulsen har deltatt på en rekke kurs, både separate- og kollektive utstillinger. I tillegg har hun deltatt på Galleria kunstfestival fem ganger tidligere!


Edmund Eriksen

Edmund er enkemann, 81 år og far til tre unger. Han fant gleden i akrylmaling i godt voksen alder. Han er spesielt glad i sjø og hav, og enkelte av hans maleri bærer preg av dette. Edmund stiller med flere maleri, derav et skutebilde som nok mange vil legge merke til. Han slår gjerne av en prat med den som måtte ønske
I tillegg til maling har han drevet med konkurranseskyting i over 50 år, med 6 plass på Nord Norsk Mesterskap baneskyting som et av de bedre resultat han har oppnådd.

Elena Larsen

Elena Larsen er en 74 år gammel dame som er utdannet kjemi-ingeniør. Hun kommer fra Nord Kaukasus i Russland, men bor nå i Hattfjelldal. Hun malte sitt første akvarellbilde med Røssvatnet som hovedmotiv da hun fylte 60 år. Larsen har lest mye i bøker om akvarell- og akrylmaling, har hatt internettopplæring og flere øvelser med ulike teknikker. Den vakre norske naturen gir henne inspirasjon og glede til å fortsette å tegne.


Evy Merete Bjerknesli

Evy Merete Bjerknesli er født og oppvokst i Mosjøen. Hun har alltid vært interessert i kunst, og som 20-åring gikk hun et år på tegning, form og farge-linja i Holmestrand. Der ble hun kjent med kunsten til Edvard Munch som gjorde stort inntrykk på henne. For ca. et og et halvt år siden meldte hun seg på et malekurs, og bestilte malerutstyr. Malingen er blitt en stor lidenskap og en form for meditasjon.
Kunstneren maler fir det meste abstrakt, men også noe figurativt. Alt blir malt på lerret og stort sett på deep edges-lerret, mixed media-bilder og akrylbilder. Noe av kunsten hennes får hun også trykket opp til Giclee-bilder.

Galleri 2V Tove Heggø

Du kan ikke stå uberørt i bildenes kraftfelt.

Kanskje er virkeligheten ikke det vi tror vi ser. Tiden oppheves og krefter fra natur og mennesker kan treffe, berike og røre den som dykker inn i Toves bilder. Et tegn i naturen, havet, døden og kjærligheten, det er der alt sammen er og inspirerer. 

Tove er en visuell forteller innen maleri og fotografi. Hun har tegnet og malt så lenge hun kan huske, er selvlært og maler intuitivt. Maleriene er i akryl og innbyr til stadig nye opplevelser. Innen foto eksperimenterer hun med ulike teknikker, men det viktigste er den visuelle fortellingen. Tove har blant annet stilt ut i Galleri Vault i Bergen, hatt fotoutstilling om historisk gruvevandring i Sauda og deltatt på Fotomessen på Lillehammer. I tillegg til dette har hun utgitt Kåres Bok, og stått for tekst og foto selv. Hun bor i Mosjøen og driver for tiden Galleri 2V i Sjøgata 26


Galleri Stokland

Kirsti Stokkland arbeider digitalt og bruker egne fotografi som grunnlag for sine fargerike bilder. Bildene presenteres som vanlig innrammet eller i ulike materialer, bla aluminium og steinull. Det sjarmerende huset hennes i Sjøgato er fylt med fargeglad kreativitet, og inneholder også lokalt handverk innen strikk, tekstil, keramikk og glass.


Greta Arntsen

Greta Arntsen har utdanning fra Telemark lærerhøgskole, og kommer til Galleria for å stille ut keramikk. Hun jobber med steingods som er brent på 1240 grader, og motivet er ofte katter. Kunstneren har tidligere deltatt på diverse utstillinger, og i tillegg har hun hatt eget verksted siden 1990. Greta kommer til Galleria for syvende gang!


Kari Hatlen

Kari Hatlen er født og oppvokst i Mosjøen/Trofors, men nå bosatt i Fredrikstad (Kråkerøy) og driver eget verksted. Hatlen har vært utstiller på Galleria Kunstfestival fem ganger tidligere, og årets produkter er alt fra den «lille tradisjonelle skål» til ulike komposisjoner ved bl.a. bruk av drivved. Hun er glad i å eksperimentere med ulike teknikker og uttrykksformer. 

“Jeg oppfatter meg selv som en «leken» keramiker”.

I keramikken bruker hun kun steingodsleire med tilhørende glaseringsteknikker og brenningsmetoder. Gjennom mange læremestre og år i utlandet har keramikken utviklet seg de siste 20 årene. Holdt utstillinger i inn- og utland og kunsten er å finne på flere kontinenter.


Kristin Aune

Kristin Aune er en amatørkunstner som maler med akryl og olje. Kunstneren maler i ulike størrelser og varierer i stilarter. Stilene hun benytter seg av er: naturalistisk, abstrakt og intuitivt. Til vanlig jobber hun i handelsbransjen, men malingen er hennes store lidenskap.


Kristine Borgen

Kristine Borgen er bosatt i Horten og er selvlært kunstner innen oljeteknikk. Inspirasjonen hennes kommer fra det indre lyset vi alle bærer med oss, og fra sjelereisen her på jorda. 

Da Kristine var 15 år gammel fikk hun malerutstyr i gave og oppdaget en lidenskap hun skulle ta med videre i livet. I flere år lå malingen som i en dvale og ble vekket til livet igjen av en dyp spirituell reise. Det var på denne reisen hun skulle finne inspirasjon i det hun så og opplevde i eget indre univers. Selv om hun henter inspirasjon innenfra, føler Kristine selv at hånden blir ført av hennes høyere selv og hun vet aldri helt hva sluttresultatet blir. Selv fascineres Kristine av egne verk fordi det er så mye som kan oppdages i de. Som at de lever sitt eget liv og forandrer seg i takt med Kristine selv. Hennes visjon er å kunne fange publikums nysgjerrighet gjennom historiene maleriene forteller.


Lillian Skevig

Lillian Skevig er en hobbykunstner som driver med maling og trykk. Hun har hatt utstilling på Galleria i 2015, og to ganger på Midt-Norsk Kunstfestival på Inderøya. I tillegg har hun deltatt på malekurs ved Rotvold kunstskole i Trondheim, og har malt siden ca 2005.

Kunstneren har de siste to årene fått sansen for trykking, og har 3 kurs hos maler og grafiker May Lise Hoel. Hun har vært medlem av Atelier St. Olav i Trondheim de siste 10 år hvor mange av hennes trykk blir til. Skevig tar denne gangen med seg noen dyptrykk, noen av et akrylbilde trykket som giclee.


Lone Vikedal

Lone Vikdal er en selvlært jente på 14 år som har utviklet store ferdigheter innen tegning og maling. Lone har en stor interesse for den japanske stilen anime, og kunsten hennes er preget av dette. Galleria ønsker å gi det unge talentet en varm velkomst!


Maria-Amanda Simensen

Maria- Amanda Simensen er 21 år og straks ferdig med studiene på Prosjektskolen kunstskole i Oslo. Her har hun også har brukt mye av tiden sin på å utforske og fordype seg i installasjon og performancekunst.


Marit Husmo

Marit Husmo er 55 år, lager keramikk, og maler bilder i akryl og akvarell, men lager for det meste brukskunst og engler. Marit har også en del kunst med humoristisk preg over seg, men det som inspirerer Husmo mest er naturen og området rundt Sandnessjøen. Hun har en facebookside med 6500 følgere, og hun er mest kjent for sine bilder av De syv søstre i husform.


Marit Kristin Jacobsen

Marit K. Jacobsen er 51 år, bosatt i Krokstadelva utenfor Drammen sammen med sin mann og to barn. Hun bodde i Mosjøen frem til hun begynte å studere. Årlig reiser kunstneren hjem til Mosjøen i noen dager, deretter vender hun nesa til hytta på Bærøyvågen. Her møtes familien, puster inn den nordnorske lufta og samler masse sjelelig påfyll som hun tar med seg sørover. 

Hun har malt akvareller og akryl, og for ca. 8 år siden startet hun på kurs i leire hos Eva Storrusten. Hun har laget skåler, fat, og lysholdere, men har blitt mer fascinert av å forme kvinnekroppen, nærmere bestemt overkroppen. Marit er opptatt av kroppenes ulike former og farger, og det at vi alle er som vi skal og at vi alle er gode nok. 

Livsutfordringene våre har formet oss til den vi er. Våg å ta steget frem i lyset!


Marit Skog

(Foto: Torild Wika)

Marit Skog er fra Mosjøen og har jobbet med billedkunst og glasskunst fra eget atelier i 22 år. Nå er glasskunsten satt på pause for å gi mer plass til billedkunsten. I hovedsak akrylmaleri og fotobaserte bilder printet på papir, aluminium og mellom tykke lag plexiglas som gir tre helt ulike utrykk.

Skog har hatt flere utsmykninger, i tillegg til utstillinger nasjonalt og internasjonalt. I år stiller hun ut i Mosjøen og omegn næringsselskap’s lokaler i 2.etg. (HEIS) i Fearnleysgt. 7-9. Inngang mellom Husfliden og Apoteket.

Kontorets åpningstid: 09 -15:30. Skog vil i tilegg være tilstede selv alle dager fra 14:00 – 17:00, og etter avtale. 97072587

Monika Lenart

Monika Lenart er født i Ungarn og er utdannet som sykepleier. Hun jobber for tiden som nyresykepleier ved Helgelandssykehuset. Hun er gift og har ett barn, og for enkelhetens skyld heter far og sønn det samme. 

Interessen for for å male startet da hun var rundt 18 år, men studier, jobb, familieliv og senere barn gjorde at hun måtte prioritere annerledes. Penselen ble da satt til til sides, men ble tatt fram igjen med stor glede etter 24 år. Kunstneren har stor begeistring for å jobbe med farger og med forskjellige teknikker.


Morten Eriksen

Morten Eriksen er 51 år og jobber som industrioperatør, og delvis som fotograf. Kunstneren oppdaget gleden med å fotografere i 2010 da han fikk sitt første speilreflekskamera. Han er kjent for å selge bilder av Mosjøen og omegn. 

Eriksen lager også den kjente Mosjøkalenderen hvert år som har blitt veldig populær. Fotooppdrag er noe han tar på seg, fra babyfoto til konfirmant, og større folkegrupper. I tillegg har han også deltatt i to bryllup som fotograf. Et av hans mest kjente bilder er faklene i Helgelandstrappa, som han også vil delta på Galleria med.


Mosjøen Kameraklubb

MKK er en blanding av rene amatører og viderekommende fotointeresserte som utvikler sin hobby sammen. Medlemmene i klubben har litt forskjellige interesser, noen liker å fotografere mennesker, dyr og fugler, mens andre trives best med å ta bilder av natur og naturfenomener. Vi har klubblokale i Jonas Lies gt. 11 , og der har vi også et lite studio som medlemmene disponerer gratis. Utstillere i år er: Gaute Forbergskog, Finn Arne Mortensen, Roger Herringbotn, Inghild Baadstrand og Inger Lise Valstad.


Ranveig Barstad

Ranveig Barstad har drevet med moderne akvarell i over 20 år. Hun hoppet av reklamebransjen i godt voksen alder for å ta kunstutdannelse. Kunstneren har tilhørighet til Bergen/Åsgårdstrand, hvor hun også har atelier. Barstad har hatt flere separatutstillinger, både nasjonalt og internasjonalt, og har hatt flere utsmykningsoppdrag. Ved siden av å male driver hun med kursvirksomhet i akvarellmaling både for voksne og barn. Med et helt eget uttrykk i bildene har hun fått frem det å være en fargeglad og sterk person.


Renate Annie Lund Dahlheim

Renate Annie Lund Dahlheim har hatt lyst til å male hele sitt voksne liv, og har prøvd ett par ganger opp igjennom årene. Først for tre år siden fikk hun tid og overskudd til å gjøre mer alvor av det. 

Kunstneren maler mest akvarell, men også litt akryl og mixed media. Akvarell fascinerer henne aller mest, dette er grunnet akvarellens spesielle spesielle egenskaper. “Den lever litt sitt eget liv og man har ikke helt kontroll over hvordan resultatet blir”.

Renate Annie stilte ut for første gang på Galleria i 2020, og vi gleder oss til å se henne igjen i år!


Roger Mørk “Dark” Hagen

Navn på årets utstilling: «Mixed Paintings 2.0»

Mosjøgutt (f.1969) med brevkurs i tegning fra 1989 som eneste formelle kunstneriske bakgrunn. Begynte å male med akryl på lerret høsten 2019 og debuterte med utstillingen «Mixed Paintings» på fjorårets Galleria. Maleriene er som oftest preget av egne opplevelser fra både barndom og voksendom, nyhetssaker, pussige sammenhenger, samt betraktninger av stort og smått i verden. Min inspirasjon henter jeg fra Andy Warhols naivistiske pop art-stil og Banksys street art. Maleriene er gjerne ledsaget av en spesiell historie/betraktning og ofte med en engelsk tittel. Forsøker å tilføre maleriene både et snev av både humor og alvor – kunst kan jo være både morsomt og kanskje litt provoserende!

Utstillingen på Galleria 2021 har fått navnet «Mixed Paintings 2.0», en naturlig forlengelse av debuten på Galleria i fjor – fortsatt et virvar av ulike temaer og ingen tydelig rød tråd. Eksempler fra årets utstilling er billedseriene «Moods of Norway» og «Royalties», videreutviklede malerier av andre kunstnere, og dessuten enkeltstående malerier med blant annet legendene Derrick, pave Frans, Erna Solberg, Milli Vanilli osv. Årets Galleriautstilling vil trolig også inneholde små snekreprosjekter …


Roy Nilssen

Roy Nilssen er en selvlært kunstner fra Leirfjord – mest kjent for bildet Helgeland i mitt hjerte. Kunstneren maler oljemaleri, og har for det meste kysten som motiv. Han har i senere tid begynt å lage bilder av aluminium med lys, eller på speil. Nilssen har gjort utsmykning av hotell, restauranter, båter, kafé og kontorer. Etter fem år borte fra Galleria, er han tilbake på sitt 11. år på kunstfestivalen!


Sabrina Skogsaas Larssen

Sabrina er 17 år, født og oppvokst i Mosjøen, og interessen for form og farge har hun hatt siden tidlig barndom. Motivene på bildene er både inspirert fra andre kunstneres arbeid, samt egne opplevelser. Bildene er både portretter, landskap, dyr og gjenstander. Sabrina har tidligere deltatt 2 ganger på Galleria, og var en av de heldige som fikk hilse på Dronningen når hun var i Mosjøen. Hun har også høsten 2020 hatt utstilling på Kulturverkstedet i Mosjøen. Hun er helt selvlært og allsidig, og liker å prøve nye metoder, teknikker og uttrykksformer. Sabrina er å finne på sosiale media, Facebook og Instagram under “Nordic_arts_by_Sabrina”

Sten Solvang

Galleri Inchen ligger i Jonas liesgate 9, en rask gåtur fra sentrum. Veggene er dekorert av gatekunstneren Marius Aleksander. Pink Floyds the wall på den ene siden og dark side of the moon på den andre. Ett galleri med en unik atmosfære. Her finner du glede, sorg og ettertanke i akkurat passe mengde. Musikk i bakgrunnen… ja akkurat, Pink Floyd…


Stig Einar Edvardsen

Stig Einar Edvardsen, 64 år fra Mosjøen, stiller ut på Galleria for 8. gang med fokus på skulptur,  forgjengelige installasjoner og teknikk. Med utgangspunkt i årets festivaltema så presenteres skulpturen «Time» som en abstrakt vandring og filosofering rundt begrepet tid. Målet er som alltid håpet om å treffe en nerve eller en følelse hos tilskueren. Årets skulptur blir det største prosjektet han har gjort og drømmene vil utkrystallisere seg i rustfritt stål, cortenstål og glass.


Tegne og Maleklubben paletten

Paletten tegne- og maleklubb er en forening for alle som er interessert i tegning og maling i Mosjøen. Vi praktiserer forskjellige teknikker som olje-, akvarell-, og akrylmaling, kullstift-, blyant- og tusjtegning. Vi har vært med i Galleria mange ganger før, og ellers holder vi til i Forsjordbrygga hvor vi møtes hver lørdag for å tegne og male. Alle er velkomne til å besøke oss eller bli med. Disse skal stille ut under Galleria kunstfestival i år: Anne Britt Ravnå, Anne Mari Svendsen Vikdal, Marianne Fagerbakk Reinfjell, Frid Langmo, Bjørg Flatøy Langmo, Gry Orfei Solbraa, Anne Hege Herring.


Thor Thorsen

Thor Thorsen har vært en aktiv amatørfotograf de 15 siste årene. Thorsen har gjennom tiden vært på en rekke kurs både i Norge og Danmark. Motivene i bildene er stemninger og portretter av eldre mennesker, men i senere år har det også blitt politiske motiver, demografi og miljø. Han har hatt mange kollektive utstillinger, og deriblant deltagelse på Galleria flere ganger.


Tina Kathrine Johnsen

Tinas kunstneriske eventyr startet på Mo – hennes hjemby. Derfra har hun latt få ting stå i veien for hennes kunstneriske oppdagelsesferd sammen med sin samboer. 

Hennes estetiske talent kom tidlig til uttrykk gjennom fotografi og billedkunst. Uredd og ekspansiv—fylt med subtil mening. Grensesprengende med en sympatisk ånd.


Tom Kedar Holmen

Tom Kedar Holmen er født og oppvokst i Mosjøen, og har drevet med kunst i flere år gjennom tegneserier, billedkunst og tegning. Etter noen år utenbys som student, endte kunstneren til slutt opp i Rana der han trives med kjæresten sin. Gjennom kunsten sin utforsker Holmen skjæringspunktet mellom det abstrakte og figurative. Menneskelige former i forskjellig grad av oppløsning. Oppkuttet og abstrahert—sitrende med veske, og bevissthetens møte med virkeligheten.


Trond Knutli

Knutli har i større eller mindre grad vært yrkesaktiv billedkunstner helt siden slutten av 70-tallet. Det var som grafiker han har markerte seg som kunstner. Han debuterte på Vestlandsutstillingen i 1976 og på Statens Kunstutstilling (Høstutstillingen) i 1979. Siden har han vært representert der en rekke ganger. Han har hatt flere separatutstillinger i Norge og deltatt med separate visninger, tematiske utstillinger og gruppe/kollektive utstillinger i inn og utland.

Knutli er innkjøpt av Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Bergen Billedgalleri, Haugesund Billedgalleri, Fylkesgalleriet i Sogn og Fjordane, Kristiansands Faste Galleri, Universitetet i Bergen og Oslo, Det Norske Storting, Den norske ambassaden i Geneve, Sveits og en rekke andre offentlige og private institusjoner. Han har mottatt flere kunstnerstipend.


Viktor Furnes

Viktor Furnes er en pensjonert lærer som er født og oppvokst i Bindal, men bor nå i Trondheim. Bildene hans er for det meste pastell- og akrylbilder, men kunstneren kombinerer ofte disse to teknikkene ved hjelp av digital grafikk, I tillegg tilføyer han også fotograferte motiv i bildene. Gjennom bildene hans prøver han å uttrykke det vakre og det gåtefulle man kan se og oppleve i naturen – og likedan i menneskene som omgir oss. 

Furnes deltar på Galleria for tiende sommer på rad!


Åshild Nordås x Wenche Brennbakk

Åshild Nordås har laget glassskulpturer og dekorative produkter siden år 2000. Hun har en bred miks av stiler og produkter innen glassfusing. Hun eksperimenterer stadig med nye teknikker. Inspirasjonen får hun fra gjenbruk, og kombinerer gjerne gammelt treverk som vindusrammer, og rekved med kunstglass.

Wenche Brennbakk (WDesign) har laget smykker i mer enn 15 år. Hennes favorittmaterialer er naturlige steiner, ferskvannsperler og ekte sølv. Brennbakk jobber med flere ulike teknikker, eksempelvis  tradisjonelle perlekjeder, vikingstrikk, forming i sølvleire og sølvsmedarbeid.