Hovedutstillinger

I år byr Galleria Kunstfestival på ni unike og tankevekkende hovedutstillinger som kan beskues ulike steder langs Sjøgata under hele festivaluken. Alle utstillingene vil være åpne fra kl 11.00 til kl 18.00 under hele festivaluken.

Naturens tidløse skjønnhet

Mosjøens Kunstnerforenings sommerutstilling er viet vakre kystlandskaper i elegant akvarell signert Svein Olav Thunæs og hans hustru Silvia Campaña.

15xÅLVFÆRINGER

I samarbeid med Helgeland Museum presenterer Prisca Sinay installasjonen “15xÅlvfæringer”, et kunstnerisk eksperiment der en fremmed tar for seg et stykke lokalhistorie med et mål om å skape flerkulturell dialog og refleksjon.

Driftwood

Prisca Sinays andre bidrag til Festspillene Helgeland og Galleria Kunstfestival er en utstilling bestående av uttrykksfulle malerier, kunsthåndverk, sinktrykk og fotografier fra sin rikholdige samling.

The Gatekeeper

Årets sterkeste utstilling forteller historien om Lene Marie Fossen, jenta som ikke ville bli voksen. Fossen levde et liv preget av alvorlige spiseforstyrrelser og hun vendte seg til fotokunsten i håp om å finne veien ut av sykdommen. Det har blitt til en sjelden kraftfull utstilling.

© Lene Marie Fossen, Untitled Chios 2017, 8090938, Courtesy WILLAS contemporary

Perler fra bankens kunstsamling

I sparebankens hvelv finner man mer enn bare kald, hard cash. Her finnes også en imponerende samling gamle kunstskatter. Disse viser vi nå frem i en egen utstilling.

Motstandskvinnen Liv Grannes – med livet som innsats

Filmen om motsandskvinnen Liv Grannes har gått sin seiersgang på kino og NRK. I denne utstillingen blir vi med Liv tilbake til krigens dager og får et innblikk i livet i Mosjøen før og under den tyske okkupasjonen.

IMMOBIL

Stig-Ove Sivertsen har latt seg inspirere av gamle, mosegrodde bilvrak og skapt en tankevekkende og vakker utstilling som forsøker å beskrive det forgjengelige og forfallets estetikk.

Vefsn/NO188 (Ja, vi elsker)

Edvine Larssen går Nordlandsbunaden nærmere etter i sømmene. I denne utstillingen får vi se hennes helt egne varianter av plagget.

Digital Balke

I dette digitale formidlingsprosjektet kan du oppleve Peder Balkes nordnorske landskapsmotiver i kombinasjon av et elektronisk lydverk av Gaute Barlindhaug.

Salgsutstilling

Galleria Kunstfestival organiserer en salgsutstilling med verker av anerkjente kunstnere fra hele landet. Denne vil også bli presentert digitalt. Blant kunstnerne som det vil stilles ut bilder av finner vi Alvin Jensvold, Kaare Espolin Johnson, Ronny Bank, Nico Widerberg, Anne Gundersen og Vebjørn Sand. Konseptet ble først gjennomført i 2020 med stor suksess. Salgsutstillingen finner du i Jacobsenbrygga 2. etg. fra lørdag 3. juli kl 14.00.