La oss male byen i lag. I anledning Prosjekt – HJEM – under festspillene inviterer Gunnhild åtte ungdommer til å bli med å male og dekorere en vegg foran Mosjøen videregående skole!
 
Tilbudet er gratis, og det er plass til 8  ungdommer i alderen 14-18 år.
Veggmaleriet deles inn i fire felt – der 2 personer maler i lag på et felt. 
Nødvendig utstyr som hansker, pensler og maling deles ut.
 
Fredag 30. juni:

Oppmøte utenfor Mosjøen vgs. ved sykkelstativene kl 17:45 – Vi maler fra 18.00-21.00

Lørdag 1.juli

– Vi maler fra kl.10.00-17.00

Søndag 2.juli

– Vi maler fra kl 10.00-15.00
* Ta på klær som egner seg til å male i, og kle dere varmt om det blir kaldt.

Gunnhild er tilflytter fra Haugesund til Mosjøen, og er veldig glad i kunst og natur. Hun er like glad i å male, som å gå tur i fjellene her på Helgeland. Dere kjennerkanskje Gunnhild fra «prosjekt undergang, Alice i eventyrland». – Der malte hun undergangen ved Øybrua.

Nå har du sjansen til å male  og dekorere en vegg ved sykkelskuret på Mosjøen videregående skole sentrum sammen med Gunnhild. Dette er rett over veien fra Frisk3.

Og dette får du gjøre HELT GRATIS.

Bli med på prosjekt – HJEM!

 

Bakgrunnen til veggmaleriet: ET HJEM

Et hjem er mer enn bare en bygning av murstein og treverk. Det er et sted en føler seg hjemme, der følelser og minner vever seg sammen i en varm og trygg atmosfære. Mosjøen, en vakker by i Nord-Norge, med Øyfjellet som høyeste nabo. Dets majestetiske tilstedeværelse av et fjell er en påminnelse om den vakre naturen som omgir oss. I Sjøgata står de gamle sjøhusene som vitnesbyrd om byens historie og sjøfarts tradisjoner. Disse sjarmerende husene, med lysene som glimter i vinduene, gir en følelse av varme og fellesskap. De representerer generasjoner som har bodd og skapt et hjem her, og de minner oss om viktigheten av å bevare kulturarven vår.

Når vinteren legger sitt snødekte teppe over landskapet, blir hjemmene i Mosjøen fylt med lys. Reinsdyrene vandrer i fjellene, og etterlater seg fotspor av deres nærvær. Det er som om de bringer en del av den ville naturen inn i våre liv, og minner oss om hvor viktig det er å bevare og respektere den. Den store fjorden som leder ut i havet, er en naturlig vei som forbinder Mosjøen med resten av verden. Den symboliserer åpningen mot nye muligheter og eventyr, samtidig som den minner oss om den sterke forankringen i naturen som omgir oss.

Det som virkelig gjør Mosjøen til et hjem, er samholdet og fellesskapet som finnes her. Familien, både biologisk og den utvidede familien av venner og naboer, skaper en følelse av tilhørighet og varme. Det er i fellesskapet at vi finner støtte og hjelp når det trengs, og det er gjennom samholdet at vi bygger sterke bånd som varer livet ut.

Det er også viktig å huske at hvert hjem har røtter i naturen. De vakre plantene som pryder kjøkkenvinduet, ville ikke vært der uten hjelp fra insekter som bier og sommerfugler. Disse små skapningene, som er så viktige for pollineringen, er med på å bringe naturens magi inn i våre hjem. Mosjøen er mer enn bare en geografisk plassering på kartet. Det er en bro som knytter innbyggerne sine sammen, uansett årstid. Fra vinterens snø til sommerens glødende solskinn, gir byen et hjem til alle som kommer hit. Det er et sted der man kan finne støtte, oppmuntring og vennskap. Samfunnet støtter opp og hjelper til der det trengs, og en følelse av fellesskap er alltid til stede.  Så, kjære alle boende, og alle besøkende uansett hvor du kommer fra, er du alltid velkommen her i Mosjøen.

 

 

Bli med på gatekunstworkshop og mal med oss! 

Kurset går over tre dager, 30. juni – 2. juli.
Fredag 30. juni kl 18:00 – 21:00
Lørdag 1. juli kl 10:00 – 17:00
Søndag 2. juli kl 10:00 – 15:00

 

Påmelding

Vis alle arrangementer

Dato:

30. juni 2023

Klokkeslett:

18.00 -

Sted:

Mosjøen VGS

Kategori:
Gatekunst kunst Visuell kunst Workshop