Den anerkjente kunstneren skal stille ut 20 nye bilder der den nordnorske naturen preger maleriene.

Karl Erik Harr er i dag en av Norges mest kjente billedkunstnere. Under Festspillene Helgeland vil 83-åringen vise frem malerier som aldri før har blitt vist frem til publikum. Maleriene preges av den nordnorske naturen og viser subtile landskaper delvis fra Helgeland og delvis fra Salten og Lofoten.


I tillegg til utstillingen på Festspillene Helgeland vil Harrs kunst bli representert i Dolstad kirke når komponist Marcus Paust skal fremføre urpremieren på sitt nye verk “Seascapes” 2. juli. Komponisten har latt seg inspirere av Harrs værharde bilder som tar oss med til kysten med tåke og sjø. Paus selv har et vennskap med billedkunstneren og ønsker å gi ekstra liv til kunstverkene med dette musikkstykket. Dette er en unik mulighet til å oppleve musikk sammen med verk fra en av Norges fremste billedkunstnere.

Karl Erik Harr er en norsk maler, tegner, grafiker og skribent. Harr er en lederskikkelse blant de norske nyromantiske kunstnere som fra slutten av 1960-årene har tilstrebet en figurativ kunst, basert på forbilder fra 1800-tallet. Han arbeider i en romantisk realisme med figurative, effektfulle bilder blant annet av nordnorsk natur og folkeliv. Harr vokste opp i Harstad og har selv bodd halve livet på Kjerringøy i Nordland, og han har derfor en sterk tilknytning til Nord-Norge. 83-åringen har vært mye på Helgeland, særlig Træna og Alstahaug. Harr var i sin tid også personen som tok initiativ til Petter Dass-dagene, en norsk kulturfestival, arrangert annethvert år. I tillegg har han laget en altertavle som henger i Susendal Kapell i Hattfjelldal. Kunstneren har også utført offentlige utsmykninger i Den Nationale Scene og Bergen rådhus, Lakselv kirke, hurtigruteskipet Nordkapp og i Petter Dass-kapellet på Træna. Fra 1978 bor han delvis også på Kjerringøy ved Bodø, der han åpnet eget museum i 2019. Harr har illustrert flere bøker, blant annet av Knut Hamsun, Petter Dass og Erik Bye, men også bøker med egen tekst. Han har også utført flere dekorasjonsoppdrag.

 

Bli med på åpningen av Karl Erik Harr sin utstilling!

 

 Vis alle arrangementer

Dato:

4. juli 2023

Klokkeslett:

12.00 -

Sted:

Kulturverkstedet

Kategori:
Vernissage Visuell kunst