Dang Van Ty er en norsk-vietnamesisk maler, tegner og grafiker. Han ble født i 1954 i Tay Ninh i Vietnam.

Etter å ha blitt skadet som barn under Vietnamkrigen, kom Dang Van Ty til Norge i 1968, hvor han siden har vært bosatt og er blitt norsk statsborger. Han har sin utdanning fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, hvor han studerte bokillustrasjon og var hospitant på litoverkstedet. Videre studerte han på Statens kunstakademi. Dang Van Ty debuterte på Høstutstillingen i 1981 og har siden hatt en rekke utstillinger i Norge og utlandet, blant annet i Vietnam. Verker av ham er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd, Oslo Bysamling, og flere kunstforeninger. Han har dessuten skrevet og illustrert Min barndom i Vietnam (1982) og Hjemreisen (1986), og illustrert Djamilja (1986) av Tsjingiz Ajtmatov.

De siste 20 årene har Dang Van Ty har vært tegnelærer ved Mosebekkskolen i Oslo og driver nå maleskole i sitt eget atelier.

«Da jeg gikk på akademiet jobbet jeg også i barnehage, og observerte barns oppriktighet, ærlighet og hvordan de satt, sto og beveget seg. Barn kan være glade i det ene øyeblikket og tårene renner i det neste. Ofte kler jeg barna i bildene mine i klovnedrakter, slik at de kan være glade og triste på en gang. Dermed blir barna heller ikke Hans og Grethe, men kan være hvem som helst. I disse klovnedraktene får barna frihet til å sveve eller sitte på en liten klode mutters alene og tenke. Jeg er ikke opptatt av at figurene skal ligne, men ha et uttrykk typisk for barn.»

 

Få med deg utstillingen hver dag under hele festspilluken!

 

 Vis alle arrangementer

Dato:

4. juli 2023

Klokkeslett:

13.00 -

Sted:

Jacobsenbrygga 2. etg

Kategori:
Hovedutstiller kunst Utstilling