I kraft av sin størrelse er orgelet ofte omtalt som “instrumentenes dronning”. På denne konserten møter vi orgelet som et kammermusikkinstrument. Vi får høre feiende flott barokkmusikk av Händel hvor orgelet spiller en hovedrolle sammen med Toppenkursets kammerorkester, musikk for fiolin og orgel av Jan Bender og en transkripsjon av Gustav Mahlers Adagietto fra hans femte symfoni i arrangement for orgel og harpe. Orgelsolister er Vemund Olav Aukrust, Daniel Tobias Johansen Langhoff og Lars Notto Birkeland. Daniel Noll medvirker på harpe. Lukas Pigott er solist på fiolin. Orkesteret spiller også Pastoralsuite av Lars Erik Larsson. Dirigent er Eline Storheim.

“Orgel i samspill” er et av kurstilbudene på Toppenkurset, og et av få i Norge hvor unge organister får trening i å spille kammermusikk sammen med andre instrumenter. Øivind Mikalsen i samarbeid med Kirkemusikksenter Nord har bygget opp dette, og siden oppstarten har en lang rekke organister fått noen av sine første store sjanser som kammermusikere og som solist med orkester.

Vemund Olav Aukrust (biografi):
Kjem frå Bøverdalen i Lom, og fullførte kandidatstudiet i kyrkjemusikk ved Norges musikkhøgskole (NMH) i juni 2022. Tredjeåret av utdanninga tok han som eit utvekslingsår ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, og han har hausta allsidig røynsle med speling og formidling i Noreg, Sverige, Tyskland og Sveits. Etter ein bachelor i friluftsliv frå Høgskulen i Volda tener seglbåten Luggum framleis som studenthybel i hovudstaden, der Vemund ynskjer å sjå på koplinga mellom norsk folkemusikk og kontinental barokkmusikk gjennom ein mastergrad i orgel på NMH frå hausten av.

Velkommen!

Kjøp billett

Vis alle arrangementer

Dato:

7. juli 2022

Klokkeslett:

18.00 - 19.30

Sted:

Dolstad kirke

Pris:

Voksen: kr 200,-
Honnør: kr 150,-
Barn/ungdom/student: kr 100,-

Kategori:
Kammermusikk Kirkemusikk Musikk