Maxwell Quartet, en av Europas mest spennende strykekvartetter, kommer til festspillene. De har en sterk forbindelse til sin skotske musikalske herkomst og en vilje til å sette sammen interessante og nyskapende konsertprogrammer. De turnerer de største scener verden over, og er faste gjester ved blant andre Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields. 

I kvartetten finner vi Colin Scobie (fiolin), George Smith (fiolin), Elliott Perks (bratsj) og Duncan Strachan (cello), som alle er fremragende musikere hver for seg, og enda bedre sammen. 

I 2017 vant de førstepris og publikumspris ved Trondheim International Chamber Music Competition, en av verdens fremste konkurranser for kammermusikk. Deres debutturné i USA 2019 høstet strålende kritikker fra New York Times, som uttalte følgende: «Maxwell Quartet er veltalende artister som bringer den samme følelsen av karisma og følelse av eventyr til programmeringen deres». 

Kvartetten består av fire nære venner, som vokste opp med å spille folkemusikk og klassisk musikk sammen i ungdomsorkestre og kurs rundt om i Skottland. Gruppen startet offisielt i 2010 ved Royal Conservatoire of Scotland, hvor dens grunnleggende medlemmer møttes som doktorgradsstudenter. Kvartetten har opptrådd over hele Skottland og etablerte et rykte for å glede publikum med sin «upåvirkede entusiasme» (North Highland Times) og deres «panache og overbevisning» (Strathearn Herald). Kvartetten har hatt residenser ved Oxford University, Perth Concert Hall og mange kammermusikkfestivaler over hele Storbritannia, inkludert deres egen festival Loch Shiel i det vestlige høylandet i Skottland, og en ny selvkuratert konsertserie på Guardswell Farm i Perthshire. Kvartetten innehar for tiden stillingen som Associate Artist ved Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow, og ved Music at Paxton Festival.

Under Festspillene Helgeland skal musikerne både undervise i kammermusikk på Toppenkurset, og Maxwell Quartet skal gi flere konserter rundt om på Helgeland. 

Kjøp billett

Vis alle arrangementer

Dato:

8. juli 2022

Klokkeslett:

20.30 - 22.00

Sted:

Ungdomslokalet

Pris:

Voksen: 200,-
Honnør: 150,-
Barn/ungdom: 100,-

Kategori:
Kammermusikk Klassisk Musikk