Urframføring av Marcus Paus sitt nye verk “Konsert for orgel, slagverk og strykere over motiver av Karl Erik Harr” står på programmet denne kvelden i Dolstad kirke. Solistene Lars Notto Birkeland og Kristoffer Almås har med seg Helgeland Sinfonietta, og inviterer til en stemningsfull konsert. 

Marcus Paus er en av Norges mest profilerte komponister. Hans verkliste omfatter kammermusikk, solostykker, kor- og vokalmusikk, konserter og andre orkesterverker, en symfoni og flere operaer, foruten teater- og filmmusikk. Internasjonalt har hans musikk høstet anerkjennelse for sin uttrykksfullhet og håndverksmessige virtuositet.

Harrs værharde bilder opp mot stedene som inspirerte dem gir en særdeles helhetlig ramme for musikken. Komponisten selv har et vennskap med billedkunstneren og ønsker å gi ekstra liv til kunstverkene med dette musikkstykket. Instrumentariet, med orgel, ulike typer slagverk og strykere, brukes for å understreke det billedlige materialet komponisten tar utgangspunkt i. Som vil si de lyse klangene med lange hengende farger, som alle skal ta oss til kysten og følelsen av tåke og sjø.

Lars Notto Birkeland er en allsidig musiker med bakgrunn som organist, solist, dirigent, pianist og akkompagnatør. I tillegg til stillinger som kantor i Akershus Slottskirke og undervisningsstillinger ved NMH og Barratt Due musikkinstitutt har han en omfattende frilanskarriere.

Kristoffer Almås er en slagverker med kompetanse i alt fra klassisk slagverk til live electronics. Han er frilanser og har regelmessig spilt med musikere som Leif Ove Andsnes, Colin Currie, eller med band som Lemaitre. Sammen har Birkeland og Almås spilt flere konserter sammen med musikk av blant andre Arne Nordheim, Dave Maric og Egil Hovland.

Komponeringen av verket er finansiert av Det Norske Komponistfond. Vis alle arrangementer

Dato:

2. juli 2023

Sted:

Sted kommer snart

Kategori:
Konsert Musikk