Runar Sollie er en ekte Narvikgutt som har satt et stort musikalsk fotavtrykk i hjembyen. Runar har studert klarinett, direksjon, kammermusikk og komposisjon ved musikkonservatoriet i Tromsø. Han har vært ansatt som distriktsmusiker i Narvik, engasjert solo klarinettist i Tromsø symfoniorkester, klarinettist i Hærens musikkorps og jobbet på linja formusikk dans og drama ved Narvik videregående skole. Han er nå ansatt på Narvik Ungdomsskole der han jobber med musikk og utenom det freelancer han en del også.

Pianisten Franziska Wika er fra Tyskland og kom til Norge i 1988. Hun tok sin utdanning ved musikkhøgskolen Felix Mendelssohn-Bartholdy i Leipzig og Ferenc Lizst-akademiet i Budapest. Hun har en omfattende solistisk- og kammermusikalsk virksomhet i Europa og Norge. Dessuten har Franziska vært landsdelsmusiker i Nord-Norge, høgskolelektor ved Nordnorsk Musikkonservatorium og undervist ved Namsos og Mosjøen videregående skole. Hun ble tilsatt i Mosjøen som pianist i Vefsn-Ensemblet i 1997. Bare for å nevne noe.

Fiolinisten Trond Wika er født og oppvokst i Mosjøen og har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og videregående studier i USA, Jugoslavia og Frankrike. Trond har hatt engasjement ved flere profesjonelle symfoniorkestre og ved Den Norske Opera. Han har vært ansatt som Fylkesmusiker i Nord-Trøndelag, Landsdelsmusiker i Nord-Norge og distriktsmusiker i Narvik. Trond Wika ble ansatt i Mosjøen som fiolinist i Vefsn-Ensemblet i 1997. Han har også en utstrakt virksomhet som solist og kammermusiker.

De tre skal spille Suite Op. 157b for klarinett, fiolin og piano av den franske modernisten Darius Milhaud samt russeren Aram Khachaturians klarinettrio i g-moll – en kompleks, men tilsynelatende spontan polyfonisk enhet av tvillingstemmer som er så karakteristiske for mange østeuropeiske og asiatiske folkemelodier.Vis alle arrangementer

Dato:

6. juli 2022

Klokkeslett:

12.00 - 12.30

Sted:

Kulturverkstedet

Pris:

Gratis inngang

Kategori:
Kammermusikk Klassisk Musikk