Sijti Jarnge inviterer til utstillingen Lávki Daiddaduojin – Steg med konsthantverk av Per Isak Juuso, i samarbeid med Samisk senter for Samtidskunst og Adde Zetterqvist kunstgalleri.

Per Isak Juuso er en nyskapende mester i kunsthåndverk kjent for sine innovative bruk av naturens materialer, form og tradisjon.

-Vi føler oss privilegerte over å at Per Isak Juuso selv er med på åpningen. Samleren og eieren av samlingen, Bertil Eriksson Boden, vil fortelle om sine samlinger. Han har også en trofast tilhengerskare utenfor Sápmi. Hva er det som gjør gjenstandene så spesielle? Helena Nilsson fra Trolltrumman i Tärnaby som har et langt samarbeide med Per Isak, vil gjøre noen refleksjoner om det. Vi tror og håper at årets sommerutstilling på Sijti Jarnge frister mange til et besøk, sier Josefina Skerk, daglig leder på Sijti Jarnge.

Om utstillingen
Utstillingen er utarbeidet av Eva Gun Jensen, intendant i Adde Zetterquist kunstgalleri og Kristoffer Dolmen fra Samisk senter for samtidskunst i samarbeid med Norske Kunstforeninger. Utstillingen
er en del av prosjektet Voi voi, vi er på utstilling! Prosjektet består av ti ulike utstillinger, foredrag, kunstnersamtaler, filmprogram og konserter over hele landet, også utenfor Sápmi. Adde Zetterquist kunstgalleri, Nes Kunstgalleri har allerede vist utstillingen. Etter Hattfjelldal går den videre til Samisk kunstnersenter i Karasjok og Jokkmokk marknad. Prosjektet er muliggjort med økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Norsk kulturråd, Fritt Ord og SametingetVis alle arrangementer

Dato:

8. juli 2022

Klokkeslett:

10.00 - 15.00

Sted:

Sijti Jarnge, Hattfjelldal

Kategori: