Internasjonale, Wien-baserte ENSEMBLE L’AMINTA har i løpet av sin toårige karriere allerede vært finalister i en rekke internasjonale tidligmusikkonkurranser, deriblant Berlin Bach- konkurransen i 2021 og York Early Music Competiton i 2022, og utvikla seg raskt fra en gruppe ambisiøse studenter til et ungt profesjonelt ensemble. Denne sommeren er ensemblet i Norge for første gang, på en miniturne til Konsertsalen i Hestviken og Festspillene Helgeland!

L’AMINTA er godt i gang med å grave ut sin egen nisje på barokkmusikkscenen, ved å utforske de mange historiske kombinasjoner og muligheter som besetninga kan by på, særlig det som er å finne i epokens ytterkanter. Det er fra disse ytterkanter årets program er hentet; triosonatens opphav og avgang. Komponister som Salomone Rossi (1570-1630) og Giovanni Paolo Cima (1570-1622) inspireres både av gamle danseformer og den mer nymotens “konserten” og legger grunnlaget for et format som skal forme barokkmusikken i mer enn 150 år framover.

På midten av 1700-tallet har vinden snudd. Klassisismen er i anmarsj, og med det blir nye aspekter vektlagt: galanteri, letthet, naturlighet. Musikken skal vende seg til lytteren direkte, og røre ved dem. «Vi må spille fra sjelen, ikke som dresserte fugler» sier komponisten C.P.E. Bach (1714- 1788). Den komplekse, tidvis uforståelige kontrapunktiske stilen legges til side til fordel for transparent enkelthet og følelsesmessig forståelighet. Med dette programmet ønsker Ensemble l’Aminta å vise frem rikdommen og dybden som er å finne i barokkens epoke. Hver musiker bidrar med sine unike kunnskaper innen historisk oppføringspraksis og tekniske ferdigheter på historiske instrumenter, samt et udelt ønske om å dele barokkens kulturarv med et nytt publikum.

Konserten er sponset av Bergesenstiftelsen.

 

Utøverne i Ensemble L’Aminta:
Jasmin Vorhauser – Traverso og blokkfløyter
Aliona Kalechyts-Pietrowskaja – Fiolin
Karin Hannisdal – Cello
Julian Gaudiano – Cembalo

 

Adresse: Sørbygdveien 86, 8986 Vega

Billetter

Vis alle arrangementer

Dato:

6. juli 2023

Klokkeslett:

19.00 -

Sted:

Konsertsalen i Hestviken

Kategori:
Klassisk Konsert Musikk