Festspillene Helgeland, Helgeland Museum og Sijti Jarnge inviterer til filmvisning og debatt, når Egil Pedersen kommer for å presentere sin film “Koftepolitiet”. Filmvisningen etterfølges av paneldiskusjon rundt tematikken filmen tar opp. Arrangementet finner sted i Mosjøen kulturhus’ lille sal (Små’n).

OM FILMEN
Tre samiske menn reiser til hovedstaden i Norge. En av dem har på seg en gákti, den samiske tradisjonsdrakten, for å tiltrekke seg norske kvinner. Koftepolitiet er en politisk identitetssatire om hvordan både samer og majoritetsbefolkningen, bevisst og ubevisst prøver å definere den rette måten å være samisk på. Filmen er inspirert av en rekke av regissør Egil Pedersens personlige opplevelser rundt egen samisk identitet.

Regissør Egil Pedersen traff en nerve i det samiske samfunnet i januar i år, med kronikken “Når er en same god nok?”, som ble publisert på NRK Ytring. Her løftet han frem intern rangering i det samiske samfunnet, og beskriver hvordan dette inspirerte til kortfilmen Koftepolitiet – som tar opp den same tematikken, på en humoristisk måte. Denne kronikken har blitt delt over 200 ganger og kommentert over 500 ganger på Facebook. Tematikken fra filmen og kronikken førte til en rekke intervjuer, reportasjer og kronikker i ulike medier. Koftepolitiet har blitt den samiske kortfilmen som skaper debatt, engasjement og begeistring i år.Vis alle arrangementer

Dato:

5. juli 2022

Klokkeslett:

16.00 - 17.30

Sted:

Mosjøen kulturhus, Små’n

Pris:

Fri inngang

Kategori:
Film Visuell kunst