– En annerledes sirkusforestilling

Denne fortellingen tar publikum inn i en gripende og rystende oppvekstfortelling om et barns jakt på tilhørighet i en fremmed verden. Hvorfor barnet koker i polentaen kom opprinnelig ut i bokformat i 1999, men oppleves i dag som mer aktuell enn noen gang. Familielojalitet, adskillelse og landflyktighet er temaer som settes på spill i denne forestillingen, som er inspirert av den rumensk-sveitsiske forfatterens egne opplevelser som barn i en sirkusfamilie. 

I beskrivelsen av sirkuslivet får vi innblikk i jentas frykt for morens halsbrekkende sirkusnummer: Å henge etter håret fra høyt oppunder taket. Jenta er hver kveld redd for at det skal gå galt. Heldigvis har jenta en storesøster som kan trøste henne med stadig grusommere historier om et barn som har det mye verre, nemlig det stakkars barnet som koker i polentagrøten. 

Hvorfor barnet koker i polentaen er en musikalsk familieforestilling (fra 12 år) spekket med akrobatikk, humor og intense øyeblikk – først og fremst fra baksiden av sirkuslivet.

En produksjon av Simone Thiis Produksjoner, i samarbeid med Nordland Teater. Basert på Aglaja Veteranyis roman ved samme navn, som er oversatt til 13 språk, deriblant norsk ved Peter F. Strassegger (Cappelen Damm 2018).

Billetter

Vis alle arrangementer

Dato:

1. juli 2023

Klokkeslett:

18.00 -

Sted:

Mosjøen kulturhus

Kategori:
Teater