Under Festspillene Helgeland gjør kultursjefen sin egen stue om til en teaterscene og presenterer stykket Et dikt om livet.

Et dikt om livet er en forestilling om mennesket, mytene og kunstneren Edvard Munch, hvor temaene kjærlighet, angst og død er sentrale elementer. Publikum blir kjent med Munchs betraktninger på egen oppvekst og hva som formet han til å bli den han ble.

Billedserien – Livsfrisen – regnes av han selv som hovedverket i hans kunstneriske virke og inneholder malerier og grafikk med dypt personlige og utrykksmettede motiver: Sommernatts drøm, Kyss, Vampyr, Madonna, Melankoli og Skrik, Kvinne i tre stadier og Livets dans. Bildene berører temaer som preget Munch på forskjellige vis. Gjennom betraktninger og tilbakeblikk på eget liv tas publikum med inn i historien bakenfor motivene og nærmere mennesket Munch.

Stykket er i sin helhet basert på Edvard Munchs dagboksnotater, tilrettelagt og fremført av skuespiller Geirr Johnson.

Geirr Johnson, gift med kultursjefen i Vefsn kommune, er skuespiller og musiker fra Tønsberg. Han har 40 års erfaring både som skuespiller, regissør og tekstforfatter. Han har samarbeidet bl.a. med Odd Børretzen og Lars Martin Myhre. De senere årene har Geirr jobbet med egne produksjoner i kryssningsfeltet mellom bilder, lyd og poesi hvor musikken og ordene er fremtredende.

Arrangør: Geirr Johnson

Kjøp billett

Vis alle arrangementer

Dato:

7. juli 2022

Klokkeslett:

17.00 - 17.45

Sted:

Sjøgata 1A

Pris:

Standard billett: kr 250,-

Kategori:
Teater