Det blir magisk i kulturhuset når Helgeland Sinfonietta inviterer til Ballettgalla lørdag 2. juli. 

Dirigent Nicholas Carthy har plukket ut et program med stor spennvidde. Vi får høre moderne ballettmusikk og mer klassisk ballettmusikk. I tillegg blir det en potpurri av tango fra både Argentina, Finland og Japan. Med seg har orkesteret unge ballettdansere fra Danseria sommerskole. 

Georges Bizet skrev i 1871 verket Jeux d’enfants – barneleker. Vi får på denne forestillingen høre fem av disse; «Trompette et tambour», «La poupée», «La toupie», «Petit mari, petite femme» og «Le bal». På scenen står også dansere fra sommerskolen Danseria, i dans koreografert av Gard Hjertaas Bjørnson.

La creation du monde – jordens skapelse – er et ballettstykke av den franske komponisten Darius Milhaud. Et av de første klassiske verkene hvor jazzmusikken ble inkorporert. Skrevet i 1923, til et scenario basert på en afrikansk myte om hvordan jorden ble skapt. 

Argentinsk tango har de aller fleste hørt om. Men har du hørt om finsk tango? Eller japansk tango? I disse to landene har tangoen utviklet seg omtrent like mye som i Argentina, og blitt en av de mest populære danse- og musikkformene. Sinfoniettaen presenterer på denne forestillingen en suite av argentinsk, finsk og japansk tango full av lidenskap og glød. 

Kjøp billett

Vis alle arrangementer

Dato:

2. juli 2022

Klokkeslett:

18.00 - 19.00

Sted:

Mosjøen kulturhus

Pris:

Voksen: kr 300
Honnør: kr 200
Barn/ungdom/student: kr 100

Kategori:
Ballett Dans Klassisk Musikk Orkester