Velkommen til en samlet utstillingsåpning for Kunst uten filter 2023!

Galleria kunstfestival – Kunst uten filter er en arena for mangfold av visuelle kunstuttrykk. Kunst uten filter skal formidle impulser fra den internasjonale kunstverden og samtidig gi plass til den folkelige kunstinteressen. Her deltar kunstnere, både profesjonelle, amatører, studenter og ungdom, fra fjern og nær. 

Under Galleria – Kunst uten filter blir Sjøgata fylt med fargesprakende, sterk, vakker, dyp og rørende visuell kunst – samtidig som byen fylles av folkeliv, dans, musikk og sommerglede.

Utstillingene til Galleria viser et stort spenn av utrykksformer. På de ulike utstillingsarenaene kan du glede deg over varierte inntrykk og kunstopplevelser. Du kan møte kunstnerne. Ta med deg gode opplevelser og vandre mellom utstillingene i et historisk miljø.

Dager utstillingene er åpne:
4. juli kl. 13:30 – 17:00
5. juli kl. 11:00 – 17:00
6. juli kl. 11:00 – 17:00
7. juli kl. 11:00 – 17:00
8. juli kl. 11:00 – 15:00

SE HER HVEM SOM STILLER UT OG HVOR DU KAN FINNE DEM!

Evy Bjerknesli – Kulturverkstedet, korridor 2. etasje
Evy Merete Bjerknesli, født og oppvokst i Mosjøen. Begynte å male for ca 3 år siden. Maler hovedsakelig abstrakte bilder.  Akryl bilder og Mixed media bilder. Bildene blir skap i mitt hjem på kjøkkenet.

Har gått tre nettkurs. To kurs i Mixed media og et kurs i Akryl maling.
Er med i flere male grupper nettbasert. Det gir inspirasjon og glede i et fellesskap hvor man « løfter» hverandre med kunsten  man viser og legger ut i de forskjellige gruppene.

Kunsten er mitt fristed hvor jeg finner ro, frihet, stillhet og en gledelig følelse av å skape.
Jeg jobber stort sett intuitivt og spontant med kunsten.

Inspirasjon hentes fra naturen, musikk, farger, reiser og hos andre mennesker som jobber med kunst.

Var første gang med på Galleria sommeren 2021.
Hadde også en solo utstilling i oktober 2022 på Vefsn Museum.

Håper min kunst vil inspirere og gi glede til besøkende under Galleria 2023. Jeg vil selv være tilstede under hele galleria.

 

Tom Kedar Holmen – Forsjordbrygga
Har drevet med kunst i flere år—blant annet tattoo, billedkunst og tegning. Født og oppvokst her i mosjøen. Endte til slutt opp på Mo der jeg trives med kjæresten. Kunsten min er ofte personlig. En refleksjon av de utfordringene jeg har møtt i livet. Min oppskrift og guide til et bedre liv. Oppskriften på hvordan man kommer opp fra mørket.

Tina Kathrine Johnsen – Forsjordbrygga 
Tina`s kunstneriske eventyr startet på Mo—hennes hjemby. Derfra har hun latt få ting stå i veien for hennes kunstnerlige oppdagelsesferd. Med et skarpt blikk fanger Tina unike grafiske uttrykk i sin digitale kunst. Estitikken er inspirerende og nyslående uten å miste tråden med fortiden. Hennes samtale med pop-artens store artister blir ført på et høyt nivå.

Lotte Linnea Johnsen – Forsjordbrygga
Lotte er en ung kunstner fra Mo i Rana som mestrer flere sjangre. Digitale uttrykk, maleri og tegning. Esoteriske symbol og intrikate fargespill preger hennes kunst. Et åndelig univers som kommer til uttrykk gjennom inspirerte motiv og bilder. Kanalisert frem gjennom en nyskapende og kreative livsglede. Kunst som løfter sjelen.

Svein Erik Larsen – Kulturverkstedet, Grårommet 2. etasje
Utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, Grafisk avdeling. Jobber med grafiske teknikker i metall som etsning, koldnål og monotypi. Motivkretsen består for det meste av landskaper og menneskefiguren. Jeg arbeider mye med teknikken monotypi der motivet tegnes, males og bearbeides på en metallplate før bildet trykkes i en grafikkpresse. Teknikken gir muligheter for å være spontan, lage spennende teksturer, mønstre og overflater. Alle mine bilder er trykket for hånd og jeg bruker kun kvalitetsfarger i olje og grafikkpapir. De siste årene har jeg også jobbet med figurer i tre. Ofte kan et stykke drivved danne utgangspunkt for spennede skulpturer og figurer. Gjerne med et glimt i øyet.

Kristine Borgen – Jacobsenbrygga 3. etasje
Kristine bruker oljemaling som medium, og fingrene som verktøy. Kunsten hennes er hovedsaklig fingermalt, som gir en helt egen og spennende effekt. Maleriene har ofte sterke farger og hun bruker kontrasten mellom lys og mørke for å skape en intensitet. Kristine har alltid vært opptatt av stjerner og stjernetåker, og bruker det som inspirasjon sammen med en god porsjon av hennes egen indre verden, samt opplevelser av høyere verdener. Kunsten kanaliseres uten at hun har så mye hun skulle ha sagt selv, for maleriene bestemmer selv utfallet. Kunsten til Kristine bør helst oppleves i virkeligheten, for det er mye man kan finne om man kikker lenge nok. De vil fortelle eventyr og historier, og mange av maleriene virker som lever egne liv og forandrer seg i takt med den som ser.

Manuela Kathrin Hostettler – Gilles 
Jeg er født og oppvokst i Sveits, men ble forelsket i det norske livet og landskapene etter å ha reist til landet flere gang, etter hvert utvandret og bosatt først nordover, så sørover og nå midt i Norge. Som barn oppdaget jeg min lidenskap for kreativt arbeid og fant mediet mitt senere gjennom lerret og maling. Min kunstnerisk stemme gikk gjennom mange faser opp gjennom årene og utviklet seg til en egen unike tilnærming og perspektiv. Siste årene ble jeg igjen tiltrukket til mandala kunsten – en form av kunst som stammer fra India, often kjent som sirkler med geometriske, symmetriske detaljer – jeg maler dem frihånd og siden jeg lærte om denne kunsten tidlig i skolealder. Siden i fjor har landskapsmaleriet fått en stor plass i atelieret mitt, noe som som fyller meg med stor glede. Inspirasjonen min henter jeg både utenfra og innenfra og hatt alltid en fascinasjon for natur og friluftsliv. 2009 solgte jeg mitt første maleriet mens jeg var på utdanning ved Atelierschule Zürich i Sveits. Så langt ble arbeidet mitt vist på tre utstillinger; 2017 og 2021 i Kantonen Zurich, Sveits og på galleria kunstfestival her i Mosjøen i fjor.

Åshild Nordås – Gamle Shell-stasjonen
Åshild Nordås lager glass-skulpturer og dekorative produkter. Hun har en bred miks av stiler og produkter innen glassfusing. Hun eksperimenterer stadig med nye teknikker. Inspirasjonen får hun fra gjenbruk, og hun kombinerer gjerne gammelt treverk som vindusrammer, og rekved med kunstglass.

 

Av: Åshild Nordås

 

Av: Åshild Nordås

Randi Berntsen – Kulturverkstedet, Røde rommet 2. etasje
Min samboer Thoralf og jeg bor i Vesterålen, og vi er opptatt av den nordnorske kystkulturen, lyset og naturen i nord. Dette gir inspirasjon til motivene i våre bilder. Vi tegner hver dag, og jobber med akvarell, samt grafisk trykk som koldnål, monotypi og linosnitt. De ulike teknikkene gir varierte uttrykksformer og er spennende å jobbe med. Vi har kunst og håndverk fra lærerskole, studier innen andre kreative fag, samt ulike kurs. Vi har også deltatt på flere salgsmesser, og synes det er hyggelig å møte folk og ta en kunstprat.

Tove Anita Olsen – Ola Oktober-brygga 
Fotograf med forming og kunstterapeutbakgrunn.
TAO. stiller ut diverse arbeider innen ulike teknikker under fellestittelen “FISK-til-FAR”.
På Ola Oktober Brygga finner du bl.a. akvareller, fotos og armbånd.
“FISK-til-FAR” er en form for kommunikasjon med fortiden og en oppvekst ved fjorden.

Sabrina Skogsaas – Kulturverkstedet, korridor 2. etasje
Sabrina er født og oppvokst i Mosjøen. Interessen for farger, maling og skulpturering har hun hatt siden tidlig barndom. Sabrina er helt selvlært og liker å prøve ut nye metoder og teknikker. Sabrina henter inspirasjon så vel som fra hverdagene som fra andre kunstnere. Ønsket om å prøve ut nye ting er også med på å drive henne frem. Sabrina har deltatt på Galleria kunstfestival 3 ganger tidligere og hatt utstilling på Kulturverkstedet i Mosjøen. I forbindelse med Dronningens besøk i Mosjøen var Sabrina en av de heldige kunstnerne som fikk møte henne.

Stig Ove Sivertsen og Henrik Sivertsen – SOS galleriet 
Galleri SOS ligger midt i Sjøgata på torget i Mosjøen og er Stig-Ove Sivertsens eget galleri, drevet av ektefellen Marit. Under Galleria kunstfestival presenteres nye akvareller hvor høye himler og lyset (og mangel på lys) her nord kan sies å være gjennomgangstema.

I eget rom stiller også sønnen Henrik Sivertsen ut sine akvareller. 

Av: Stig Ove Sivertsen

 

Kirsti Stokland – Galleri Stokland
Informasjon kommer.

Marit Skog – MON
Marit Skog fra Mosjøen har hatt flere offentlige utsmykningsoppdrag, og deltatt på utstillinger i inn og utland. Hun har arbeidet med ulike uttrykk i både glasskunst og billedkunst. Nå er det fokus på maleri, blandede teknikker -og fotobaserte bilder. Hun har undervist i formgiving ved videregående skole i 13 år, og de siste 24 årene har hun vært utøvende kunstner og har drevet egne Gallerier og verksteder.

Hennes arbeider finner du i lokalene til MOSJØEN OG OMEGN NÆRINGSSELSKAP. Fearnleysgt.7. (Samme bygg som Husfliden) 2.etg. (HEIS)

ÅPNINGSTIDER:
Hver dag fra 4-8 juli kl. 09.00-17.00

Kunstneren er tilstede:  13.00-17.00, bortsett fra åpningsdagen tirsdag 4.juli, da er hun der fra 13.30-17.00. Lørdag 08.07 12.00-15.00

(Det kan gjøres avtaler om andre tidspunkt ved behov)

Gunnar Skog’s (min far) malerier og tegninger ( landskap/hus/Helgeland/Nord Norge) kan sees / kjøpes fra verkstedet (Havnegata 60, Mosjøen Havn) etter avtale. 

Kontakt info:
Tlf.97072587
www.maritskog.no
FB: Atelier Marit Skog

Av: Marit Skog

 

Tove Heggø – Jacobsenbrygga 3. etasje
Tove Heggø (Mosjøen) er en visuell forteller innen maleri og fotografi. Maleriene er i akryl og innbyr til stadig nye opplevelser. Tiden oppheves og krefter fra natur og mennesker kan treffe, berike og berøre den som dykker inn i Toves bilder. Innen foto eksperimenterer hun med ulike teknikker, men det viktigste er den visuelle fortellingen.

Inger Lise Valstad – bod i Sjøgata
Kommer fra Mosjøen og har sydd i skinn siden 2002. Liker tradisjonelt handverk og prøver å videreføre dette ved å holde kurs og lære bort teknikker innen skinnsying og trykking på skinn. Under Galleria vil jeg ha med egenproduserte skinnprodukter som sauer, votter, luer, tøfler, skinnfeller, voksipose, sitteunderlag med mer.

Grethe Velsvåg – Jacobsenbrygga 3. etasje
Jeg er en artist som har fått kunstinteressen i gave etter fylte 60 år, da jeg kjøpte mitt første kamera og fant gleden i å uttrykke meg i bilder. Fra 2018 gikk jeg over til å utforske nye teknikker, men det ble etter hvert mest maling på lerret. Nettbasert utdannelse ved Milan artscool i Amerika, samt flere kurs for å lære nye teknikker. 

 

Lena Brendstuen – Jacobsenbrygga 3. etasje
Lokal Dame på 40 år, er en amatør kunstner som liker å tegne og male. Som har funnet en ny hobby, og ønsker å glede andre med kunst laget av Epoxy Resin. Har vært med på galleria før, og synes dette er gøy å være med på.

 

Paletten tegne- og maleklubb – Skjervgata 4
Vi er en forening for alle som er interessert i tegning og maling i Mosjøen.
Vi praktiserer forskjellige teknikker som akvarell- og akrylmaling, kullstift, blyant- og tusjtegning.
Vi har vært med i Galleria flere ganger, og holder for tida til hos AkupunkturEn i Skjervgata 4a, der vi møtes på torsdagene ellers i året også.

De som blir med på årets utstilling er: Marianne F. Reinfjell, Renate Lund Dahlheim, Ragnhild Vik Digermul, Frid Langmo, Are Kilvær og Anne Hege Herring.

 

Se maleriene de har laget:

Vis alle arrangementer

Dato:

4. juli 2023

Klokkeslett:

11.00 -

Sted:

Hotellhagen

Kategori:
Aktivitet Visuell kunst