Festspillforside gammel

{{t_days}} {{t_hours}} {{t_minutes}} {{t_seconds}} DAGER TIMER MINUTTER SEKUNDER

Hva er Festspillene Helgeland?

Festspillene Helgeland arrangeres for første gang, 29. juni til 7. juli 2019. Festivalen er en sammenslutning av de tre partnerne ByfestVeko, Toppenkurset og Galleria Kunstfestival. Festspillene Helgeland skal være en festival som sprer energi og glede, pirrer nysgjerrigheten, utfordrer utøvere og kunstnere så vel som publikum, og binder folk sammen. Festspillene skal ha en inkluderende profil, et stilmessig mangfold og være innoverende. Det skal være en møteplass for helgelendinger og tilreisende nasjonalt og internasjonalt.

Galleria Kunstfestival

Galleria Kunstfestival har eksistert helt siden 2006 og ble startet på initiativ av kunstner Stig Ove Sivertsen og Are Kilvære. Gjennom disse årene har kunstfestivalen vært en arena for visuelle uttrykk, hvor tankevekkende og utfordrende kunst har vært presentert i en innbydende og inspirerende atmosfære. Grunnverdien til kunstfestivalen har fra starten av vært en profil – Kunst uten filter. Det har vært lagt stor vekt på ha mange unge deltagende kunstnere i programmet. Samtidig har Galleria alltid invitert anerkjente kunstnere på nasjonalt/internasjonalt nivå til å være hovedkunstnere.

ByfestVeko

ByfestVeko kjennetegnes ved at det er levende musikk på alle scener, både inne og ute, og servering av mat og drikke på tradisjonelle og utradisjonelle steder. Trangt og trivelig og mange glade gjensyn. Byfesten er den desidert største happeningen i Mosjøen med opp til 5000 personer samlet i Sjøgata-området. Byfesten avslutter Byfestveko som arrangeres av Sjøgata næring og miljø. Fokuset til ByfestVeko er på å gi en scene til lokale artister og band, og fremme bruk av Sjøgata som konsertlokale. 

Toppenkurset

Toppenkurset favner både en internasjonal musikkfestival med 15-20 konsertarrangementer og en internasjonal sommermusikkskole mer enn 100 deltakere. Blant tilbudene til deltakerne er fullt symfoniorkester, juniororkester, ungdomsorkester, pianoklasse og orgelklasse. Toppenkurset er en av de sentrale sommerfestivalene for klassisk musikk i Nord-Norge. I 2019 fyller festivalen 19 år med et storslagent festivalprogram. Deltakerne og instruktørene fra inn- og utland framfører musikk i alle sjangre og tidsepoker, og gir publikum store musikalske opplevelser.

Festspillprogram

Mellom 29. juni og 7. juli flommer Mosjøen over av fantastiske arrangementer, innenfor billedkunst, musikk, skrivekunst, scenekunst, dans, sirkusartisteri og folkefest for barn, ungdom og voksne. Her finner du alle arrangementene samlet. Festspillene Helgeland står ikke som arrangør for enkeltarrangementene, så ta kontakt med den enkelte arrangør for billetter.

Artister

Kommer…

Kunstnere

Kommer…