Digital Balke - verksted for barn og ungdom

HVOR:
Mosjøen Kulturhus - foajéen

NÅR:  
Søndag 4. juli kl 10:00 (for barn)
Mandag 5. juli kl 10:00 (for ungdom 
 Tirsdag 6. juli kl 10:00 (for ungdom) 
 Onsdag 7. juli kl 10:00 (for barn)

Kunstneren Peder Balke reiste langs hele Nord-Norge, og lot seg inspirere av den vakre naturen i sine malerier.

Formidler i Nordnorsk Kunstmuseum, Rebekka Brox Liabø, byr på maleverksted for både barn og ungdom, hvor man vil lære seg helt unike og morsomme maleteknikker.

Samisk eventyrstund

HVOR:
Vefsn Bibliotek

NÅR:
Mandag 5. juli kl. 12.00

Bli med på en spennende eventyrstund med samiske eventyr! Marianne Kappfjell, litteraturformidler i Sametinges bibliotek, kommer til Festspillene Helgeland for å ta barn fra 3-årsalderen med inn i en samisk eventyrverden. Her vil man blant annet få høre om den fryktelige, one kjempen Staaloe, hans kone Ruvthege og heltene som redder alle!

Grønlandsk Maskedans

HVOR:
Ungdomslokalet

NÅR:   
Tirsdag 6. juli Kl. 10:00

Grønlandsk maskedans – Uaajeerneq – er den eldste kunstformen blant inuittene på Grønland. En tradisjon som har blitt holdt i live i opp mot fire tusen år. Med sminke, strikk og pinner former man ansiktet, og blir en helt ny person. Danseren Elisabeth Heilmann Blind tar barna med til de grønlandske tradisjoner. Velkommen til en maskedans-workshop som er både skummel og morsom. Passer best for skolebarn. 

Musikkfabrikken

HVOR:
Ungdomslokalet

NÅR:   
Fredag 9. juli Kl. 10:00

Velkommen til en interaktiv konsert der du vil få sette sammen musikk, helt selv! Her får du eksperimentere med dynamikk, oppbygging, harmoni og sjanger. 

Stryketrioen Trio no Treble og Toppenkuresets juniororkester er verktøyet, DU er komponisten! Kreativitet og lekenhet står i fokus på Musikfabrikken!

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler. Vi bruker tredjeparts-cookies for å spore hvordan du bruker nettsiden vår, for eksempel hvilke sider du besøker og hvor lang tid du bruker på dem. Dette gir oss en bedre forståelse av hvordan folk bruker nettsidene våre og hvordan de finner frem til dem.  Les mer