Barnas Festspill

Rabalderdans

HVOR: Ungdomslokalet

NÅR:
mandag 6. juli
10.00 - 11.00
13.00 - 14.00

tirsdag 7. juli
10.00 - 11.00
13.00 - 14.00

Rabalderdans presenterer en interaktiv dansehistorie der dansekunstner Ingeborg Dugstad Sanders og jazzmusiker Sondre Ferstad tar barna med på en spennende reise i bevegelse og musikk. Rabalderdans er en blanding av workshop, konsert og forestilling, der barna og foreldrene danser og leker seg hele veien gjennom eventyret. Vær forberedt på overraskelser både i skogen, i havet og i Trollhula…

Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans – “kroppens språk” – er i fokus som samspill og lek.

Barna kan komme i vanlige klær som er lette å bevege seg i, og det er fint om de er barbente. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna når det er plass til det.

Musikkfabrikken

HVOR: Ungdomslokalet

NÅR:
onsdag 8. juli
11.00 - 12.00

torsdag 9. juli
11.00 - 12.00

Har du lyst til å lage musikk selv? Trio no Treble, stryketrioen som har spilt på VG-listas konsert på Rådhusplassen, inviterer til Musikkfabrikken! Sammen med seg har de Toppenkursets juniororkester. 

I denne interaktive konserten, vil du få sette sammen musikk, helt selv. Du får eksperimentere med dynamikk, oppbygging, harmoni og sjanger. Stryketrioen og juniorkesteret er verktøyet, du er komponisten. Kreativitet og lekenhet står i fokus under Musikkfabrikken!

Trioen består av Lars Marius Hølås (bratsj), Eivind Rossbach Heier (cello) og Jostein Bolås Brødreskift (kontrabass). Trio no Treble ble stiftet sommeren 2017, og har siden oppstarten spilt flere suksessfulle konserter i Trøndelagsregionen, rundt i Norge, og i Serbia. De har også vært festivaltrio på Festspillene i Helgeland, samt spilt egne konserter på Hamar og Operaen i Oslo, for å nevne noen. Fremtidige konserter er blant annet i Luleå, Murmansk, Mandal, og de er igjen invitert tilbake til å opptre under Opereafestukene i Kristiansund.

Trioen spiller alt fra klassisk musikk til folkemusikk og popmusikk. Med andre ord så spiller trioen musikk i alle genre og til alle anledninger. I 2019 fikk de skrevet et til verk til seg av komponist Trygve Brøske, støttet av Norsk komponistfond.

 

Toppenkurset+9-2

Barnas Galleria - Enhjørningen Corny

HVOR: Ungdomslokalet

NÅR:
fredag 10. juli
10.00 - 11.00 (fullbooket) 
13.00 - 14.00 (fullbooket)

lørdag 11. juli
10.00 - 11.00
13.00 - 14.00

Sandra Lyng og Cathrine Sandmæl tar barna med inn i enhjørningen Cornys verden. Gjennom barnebøkene om Corny, ønsker forfatteren å sette fokus på de vanskelige følelsene, og vise at det er lov å ha alle mulige følelser. 

Sandra og Cathrine byr under Barnas Galleria barna med på høytlesing fra boka, minikonsert med sanger fra bokprosjektet, og tegneworkshop, hvor barna får lære å bruke farger, fantasi og utfolde seg kreativt med enhjørninger som tema. 

Sandra ble først kjent gjennom deltakelsen i Idol, hvor hun kom på fjerdeplass. Året etter kom hitlåten «Sommerflørt», og debutalbumet «Døgnvill» kom i 2007. Sandra har en rekke hitlåter på samvittigheten, deriblant «Play My Drum», «Night after Night» og «Moonrise». Hun er også programleder for den populære podcasten Podepodden, hvor Sandra møter kjente personer og eksperter for å snakke om problemstillinger rundt fødsel, barn og foreldre.

Nå debuterer hun som barnebokforfatter med serien om enhjørningen Corny som har følelsene utenpå kroppen. Corny har sitt eget univers med spilleliste på Spotify og en YouTube-kanal. 

Cathrine Sandmæl er en illustratør, basert i Oslo. Hun har en bachelorgrad i illustrasjon, fra University of Wolverhampton, og arbeider for tiden som frilans illustratør. På kundelisten finner vi Cappelen Damm, Bergen Energi, Bjørneparken og magasiner som Norsk Barneblad og Karl Johan Gatemagasin.

Cathrine har særlig gjort seg bemerket med illustrasjoner til barnebøker, og gjør også dekorative illustrasjoner og tegneserier. 

Corny_medium
SandraCorny