11. juli

Barnas Galleria - Enhjørningen Corny

HVOR: Ungdomslokalet

NÅR: 10.00


HVOR: Ungdomslokalet

NÅR: 13.00

Sandra Lyng og Cathrine Sandmæl tar barna med inn i enhjørningen Cornys verden. Gjennom barnebøkene om Corny, ønsker forfatteren å sette fokus på de vanskelige følelsene, og vise at det er lov å ha alle mulige følelser. 

Sandra og Cathrine byr under Barnas Galleria barna med på høytlesing fra boka, minikonsert med sanger fra bokprosjektet, og tegneworkshop, hvor barna får lære å bruke farger, fantasi og utfolde seg kreativt med enhjørninger som tema. 

Historisk vandring i Sjøgata

HVOR: Sjøgata

NÅR: 11.00 - 12.00

En vandring med guide gjennom bevaringsområdet Sjøgata er «obligatorisk» når du er på besøk i Mosjøen. Sjøgata er et gateløp bestående av Nord-Norges lengste rekke av gamle trehus bevart fra 1800-tallet.

Helgeland Museum, avd Vefsn, vil hver dag under festspillene invitere med på oppdagelsesferd blant de gamle trehusene, naustene og historiske bygningene som befinner seg i vakre Sjøgata.

Vandringen varer i ca 45 minutter, og går fra hotellhagen til Fru Haugans og ned til Jacobsenbrygga. Oppmøte er ved Jacobsenbrygga. Her får man høre om opprinnelsen til den flotte trehusbebyggelsen i Sjøgata og historien om da Mosjøen fikk bystatus for første gang i 1875. Vandringen avsluttes med et besøk i museets byhistoriske utstilling.

Avslutningsforestilling - Beethoven 5. + Bathos

HVOR: Mosjøen Kulturhus

NÅR: 18 - 20.00

Beethoven 5. + Bathos – avslutningskonsert: Festspillene Helgeland avslutter med selveste skjebnesymfonien av Ludwig van Beethoven. Toppensymfonikerne under ledelse av dirigent Nicholas Carthy vil ta oss med til de dypeste og mest inderlige følelser den klassiske musikken har å by på. Symfonien er Beethovens 5., og har markert seg som et av de mest sentrale verk i musikkhistorien. Bathos er en slagverkstrio som i 2020 vant Ungdommens Musikkmesterskap. Trioen består av Håkon Drevland, Geir Strande Syrrist og Simen Brenden. De jobber aktivt for å utfordre seg selv og publikum med nytt og spennende repertoar, og arbeider tett med samtidskomponister. De har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole.

Ludwig van Beethoven ble født i 1770, og i 2020 fryder en hel musikkverden seg over å feire ham. Beethoven er den mest framførte klassiske komponisten i verden og en av de viktigste ambassadørene for europeisk kultur. Hans verk tilhører hele menneskehetens kulturarv. Interessen for musikken hans har forblitt uforminsket gjennom århundrer og blitt et globalt fenomen. Beethoven er allestedsnærværende og stadig moderne. Navnet hans er kjent langt utenfor musikkens verden. Han fascinerer, beveger og forener mennesker i alle verdensdeler.

Beethoven skapte musikalske univers og verk som sprengte grensene for menneskets fantasi i hans tid og etterlot et varig inntrykk i musikkhistorien. Han er et fascinerende bevis på at menneskets kreativitet ikke kjenner noen grenser. Hans radikale kunstnerskap har gjort ham til en inspirasjon og forbilde for utallige mennesker. Musikken hans er visjonær og gjenspeiler samfunnet i en omveltningstilstand. Hans verk gir stemme til en sterk vilje for sosial endring, humanisme, kunstnerisk frihet og samfunnsmessige visjoner som har universell gyldighet den dag i dag. Musikken hans fører oss til sentrale spørsmål om vår identitet og samfunnets fremtid.

Blant Beethovens mange mesterverk, har Toppenkurset og Festspillene Helgeland valgt å sette opp et av hans mest ikoniske verk, Symfoni nr 5 i c-moll «Skjebnesymfonien». De første, mektige og symboltunge tonene i symfonien er trolig det mest kjente og gjenkjennbare motivet i den klassiske musikken. Disse tonene, ofte tolket som lyden av at skjebnen banker på døren, kan få oss til å tenke på at vår tidsalder er en skjebnetime for planeten vår. Snart 250 år etter sin fødsel er Beethoven stadig like aktuell, noe som gjenspeiles i The Beethoven Pastorale Project som har som målsetning å få større oppmerksomhet rundt truslene mot natur, klima og miljø. 

Verden rundt har mange av arrangementene i forbindelse med BTHVN2020 måttet avlyses på grunn av Covid-19. I denne skjebnetiden for verdens land, er valget av hovedverk ved avslutningen av Festspillene Helgeland uttrykk for at vi befinner oss i et skjebnefellesskap og at de ideelle tanker som ligger til grunn for Beethovens kunstneriske gjerning kan gi oss troen på at dette er noe vi skal mestre med forente krefter.

 

74-konsertbilde
64-konsertbilde

The Drunken Sailors

HVOR: Fru Haugans Hotel

NÅR: 20.00

The Drunken Sailors ser veldig fram til å kunne tilby underholdning på byfesten, slik tradisjonen har vært omtrent siden 2012. Vi gleder oss massivt til å spille opp i hotellhagen på byfesten. Vi stiller med en lystig kohort og låter for tørste struper, dere må stille med omtanke, distanse og god håndhygiene, så koser vi oss på elvebredden sammen.

The Drunken Sailors er :

Stig Baadstø Nilsen -vokal/gitar
Lene Klausen Bolstad -fiolin/vokal
Odd Arne Eiterjord -bass
Rune Walle -trommer
Sigurd Tverrå -gitar
Jim-Ove Lund -trekkspill
Amalie Kummernes -vokal/perk
Holger Sjåvik -strings/vokal
Markus Ljøkjell -vokal/gitar/munnspill

image0
seglers2

Stage Dolls

HVOR: Gilles Garden

NÅR: 21.00

Kommer til Festspillene Helgeland og Gilles Garden lørdag 11. juli.
– Vi gleder oss som ‘småguta’ til å spille konsert i Mosjøen, sier vokalist og gitarist Torstein Flakne i Stage Dolls.

Under de gjeldende sikkerhetskrav lar det seg gjøre å gjennomføre denne turnéen og gutta i Stage Dolls lover å gi alt for å gi sitt trofaste publikum en flott opplevelse.
– Nå har vi som alle andre artister hatt en dvale på 2-3 måneder så det kribler skikkelig etter endelig å få spille for folk igjen.

Og ikke nok med det, 19. juni slipper Stage Dolls en splitter ny single på markedet, med det klingende navnet ‘The Summer We Won’t Forget’