10. juli

Historisk vandring i Sjøgata

HVOR: Sjøgata

NÅR: 10.00

En vandring med guide gjennom bevaringsområdet Sjøgata er «obligatorisk» når du er på besøk i Mosjøen. Sjøgata er et gateløp bestående av Nord-Norges lengste rekke av gamle trehus bevart fra 1800-tallet.

Helgeland Museum, avd Vefsn, vil hver dag under festspillene invitere med på oppdagelsesferd blant de gamle trehusene, naustene og historiske bygningene som befinner seg i vakre Sjøgata.

Vandringen varer i ca 45 minutter, og går fra hotellhagen til Fru Haugans og ned til Jacobsenbrygga. Oppmøte er ved Jacobsenbrygga. Her får man høre om opprinnelsen til den flotte trehusbebyggelsen i Sjøgata og historien om da Mosjøen fikk bystatus for første gang i 1875. Vandringen avsluttes med et besøk i museets byhistoriske utstilling.

Barnas Galleria - Enhjørningen Corny

HVOR: Ungdomslokalet

NÅR: 10.00 og 13.00

Sandra Lyng og Cathrine Sandmæl tar barna med inn i enhjørningen Cornys verden. Gjennom barnebøkene om Corny, ønsker forfatteren å sette fokus på de vanskelige følelsene, og vise at det er lov å ha alle mulige følelser. 

Sandra og Cathrine byr under Barnas Galleria barna med på høytlesing fra boka, minikonsert med sanger fra bokprosjektet, og tegneworkshop, hvor barna får lære å bruke farger, fantasi og utfolde seg kreativt med enhjørninger som tema. 

Kunstvandring på Fru Haugans hotel

HVOR: Fru Haugans Hotel

NÅR: 11.00

Kunstvandringen vil kunne gi en historisk kunstopplevelse på Nord-Norges eldste hotell fra 1794. Forskjellige typer kunst som f.eks. billedkunst, litografier, tresnitt, rosemaling, billedvev og gammelt inventar vil oppleves under vandringen inklusive Hotellhagen og Hotellmuseet hvor gamle daterte gjenstander brukt på hotellet vises frem.

Påmelding kr 150,- inkl. kaffe/kake.
På elveterrassen el. Vinterhagen.

Toppen Tenpiece

HVOR: Vefsn Sykehjem

NÅR: 11.00


HVOR: Fredlundskogen Sykehjem

NÅR: 12.00

Mangler tekst

Lunsjkonsert

HVOR: Kulturverkstedet

NÅR: 12.00

Lunsjkonsertene på Kulturverkstedet har i sine 23 år blitt en institusjon i Mosjøen. Under festspillene får dere i publikum høre hele tre!

Program kommer. 

Fri inngang – navnregistrering i døra.

Danseria

HVOR: Feel24

NÅR: 13.00

Tekst kommer. 

Billetter kommer snart. 

Bathos

HVOR: Mosjøen Torg

NÅR: 15.00

Bathos er en perkusjonstrio som holder til i Oslo, og består av Håkon Drevland, Geir Strande Syrrist og Simen Brenden. De har studert sammen i 6 år og spilt sammen i mange forskjellige sammenhenger, og har dermed et bredt spekter av erfaringer de kan basere sitt musikalske samspill på. De hadde sin egen debutkonsert høsten 2018 på Norges musikkhøgskole, der de spilte både veletablerte verker fra det klassiske slagverksrepertoaret, samt nylig skrevne stykker av lokale komponister. Trioen er opptatt av å utfordre seg teknisk, musikalsk og samspillsmessig gjennom eksisterende repertoar, men jobber også aktivt med urframføringer og samarbeid med komponister.

Steinway Pianorama

HVOR: Mosjøen Kulturhus

NÅR: 20.00

Toppenkurset og Festspillene Helgeland inviterer til storslagen konsert med Mosjøen kulturhus sine to Steinway-flygeler i sentrum. Siril Aufles Valberg og Franziska Wika spiller en egen avdeling med virtuos og temperamentsfull originalmusikk med tema Hav. Toppenkursets pianister viser hva de har lært under Toppenkurset og vi får høre kammermusikk med deltakere fra alle kurs.

Trio Turmo

HVOR: Ungdomslokalet

NÅR: 20.00

Trio Turmo er en ung, nystartet stryketrio med base i Oslo og Bergen. De hadde sin debut-turné i Nord-Norge i november 2018 og planlegger framtidige turneer i Norge, såvel som i Europa. De var nylig artister ved Grieg in Bergen Festival og holdt to konserter der med stor suksess. De har fokus på tilstedeværelse i musikken, og har en sterk formidlingsevne. Konsertene med Trio Turmo er preget av deres spilleglede og gode vennskap seg i mellom.

«En helt magisk og strålende konsert!
Det var kammermusikk i særklasse.»
– Espen Melbø

«Trio Turmo trollbandt publikum!»
– Helgelendingen

Du - Bokbad med Håvard Nilsen

HVOR: Kulturverkstedet

NÅR: 20.00

I vår slapp mosjøværing Håvard J. Nilsen sin andre bok, og første roman, på Flamme Forlag. I romanen «DU» utforsker han hva som skjer i et ungt menneske når det kristne miljøet det har vokst opp i, blir for lite og det må bryte ut. Hvordan river man seg løs fra et kristent miljø uten å miste Gud av syne, og hvordan finner man egentlig veien videre?

På Kulturverkstedet møter Nilsen mangeårig norsklektor ved Mosjøen videregående skole, Per Sjåvik, til en samtale om løsrivelse, Gud og frihet i litteraturen.

Boka kan kjøpes i museumsbutikken på Jacobsenbrygga

http://www.flammeforlag.no/blogg/jeg-har-vaert-sa-redd-og-sa-glad