Workshops på Festspillene Helgeland 2023 

30.juni – 2.juli har du mulighet til å delta på ulike male-workshops den første helgen i årets Festspill-uke, på Mosjøen videregående skole.

Workshop: Kreative trykk med Svein Erik Larsen

Få en innføring i grafikkens spennende verden med grafiker Svein Erik Larsen. Dette er et kurs der du får eksperimentere, utforske og arbeide med grafiske teknikker – her er det nesten ubegrenset med muligheter! Du får et innblikk i «grafikkens verden»: Trykke, sverte, prege, svampe, lage mønstre, teksturer, overflater, spor, valører med mer. I dette kurset jobber vi med teknikken monotypi som er en rask, direkte og en variert måte å lage grafiske trykk på. Vi jobber på en metallplate hvor motivet males, tegnes og preges på platen. Det er utallige måter å lage figurer, mønstre, strukturer og overflater på. I kurset legges det stor vekt på praktiske oppgaver der du får utforske denne spennende teknikken. Vi lager sjablonger og trykker med objekter vi finner (bladverk, pappbiter, etc). Og det mest spesielle med teknikken monotypi er at vi kan «male» fram lys som får motivet til å gløde! 

Påmeldingsfrist er 15.april (NY FRIST 15.mai) og det er forbehold om minimum 5 påmeldte. 
Pris voksne: 2500 kr – 500 kroner betales ved påmelding. Pris ungdom: Gratis opp til 18 år. 

For påmelding og mer info: https://www.facebook.com/events/6186369168148048/?ref=newsfeed

Workshop: Akvarell med Morten Gjul 

Her vil du bli gitt et innblikk i Gjuls maleteknikk og en innføring i akvarellens grunnprinsipper. Deretter vil det bli fokus på deltakernes eget utrykk – med den nordnorske naturen som bakteppe. Det er lagt opp til individuell og felles veiledning via undervisning og demonstrasjoner. 

Påmeldingsfrist er 15. april (NY FRIST 15.mai) med forbehold om minimum 10 påmeldte. 
Pris voksne: 2500 kr – 500 kroner betales ved påmelding. Pris ungdom: Gratis opp til 18 år. 

For påmelding og mer info: https://www.facebook.com/events/721474036308844/?ref=newsfeed

Workshop: Akrylportrett med Yvonne Rosten

Her er muligheten for deg som vil lære om å mestre portrett. Kurset er for ungdom fra 12 til 100 år.  Vi kommer til å jobbe med den berømte Zorn-paletten som handler om å lage variasjoner av hudfarger med bare fire farger. Du kan kopiere et portrett som andre har malt, male fra et eget bilde du har tatt, det kan være noen du kjenner eller ditt idol. Du kan også jobbe mer fritt og gjøre det til noe mer enn bare en kopi av et bilde, legge til symboler eller teksturer, sette det i en annen sammenheng eller tilføre andre elementer. Kurset er lagt opp slik at du stort sett kan gjøre hva du vil, og du vil uansett få veiledning til å lage et så bra resultat som mulig på den tiden man har til rådighet. Både nybegynnere og erfarne er velkomne til kurset – du blir undervist ut fra dine forutsetninger og vil uansett ha nytte av dette kurset. 

Påmeldingsfrist er 15. april (NY FRIST 15.mai) og det er forbehold om minimum 5 påmeldte.
Pris voksne: 2500 kr – 500 kroner betales ved påmelding. Pris ungdom: Gratis opp til 18 år.

For påmelding og mer info: https://www.facebook.com/events/1561953370971715/?ref=newsfeed

Workshop: Streetart med UNDERGOD

Kursleder er Marius UNDERGOD Alexander som er utdannet Grafisk Designer og har 25 års erfaring som  graffiti artist/street artist. Han har utført verk i utallige stilretninger, størrelser og teknikker og vil lære bort fortsåelse og redskap du kan ta med deg i din egen kunstneriske utvikling. Forståelse for gatekunst og graffiti som uttrykksform, konseptuell ideutvikling, introduksjon i bruk av spraylakk som medium og litt forhåpentligvis litt eksperimentering med applikasjon. Kunnskap lært på kurset skal kunne gi deg gode retningslinjer for egenutvikling og forståelse for hva som har vært en ganske intern og mystisk kultur.

Påmeldingsfrist er 15. mai og det er forbehold om minimum 5 påmeldte.
Pris ungdom: Gratis opp til 18 år.

Påmelding her: https://forms.gle/aYbriKzSXXMHuTqG8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *