“Hvorfor barnet koker i polentaen” – en annerledes sirkusforestilling

Denne fortellingen tar publikum inn i en gripende og rystende oppvekstfortelling om et barns jakt på tilhørighet i en fremmed verden. Hvorfor barnet koker i polentaen kom opprinnelig ut i bokformat i 1999, men oppleves i dag som mer aktuell enn noen gang. Familielojalitet, adskillelse og landflyktighet er temaer som settes på spill i denne forestillingen, som er inspirert av den rumensk-sveitsiske forfatterens egne opplevelser som barn i en sirkusfamilie. 

I beskrivelsen av sirkuslivet får vi innblikk i jentas frykt for morens halsbrekkende sirkusnummer: Å henge etter håret fra høyt oppunder taket. Jenta er hver kveld redd for at det skal gå galt. Heldigvis har jenta en storesøster som kan trøste henne med stadig grusommere historier om et barn som har det mye verre, nemlig det stakkars barnet som koker i polentagrøten. 

Hvorfor barnet koker i polentaen er en musikalsk familieforestilling (fra 12 år) spekket med akrobatikk, humor og intense øyeblikk – først og fremst fra baksiden av sirkuslivet.

En produksjon av Simone Thiis Produksjoner, i samarbeid med Nordland Teater. Basert på Aglaja Veteranyis roman ved samme navn, som er oversatt til 13 språk, deriblant norsk ved Peter F. Strassegger (Cappelen Damm 2018).

Forestillinger: 
1. juli kl. 15:00
1. juli kl. 18:00

Sted: Mosjøen kulturhus

Medvirkende 
Manus er basert på en roman av Aglaja Veteranyi i en sceneversjon av Sara Ostertag Oversetter/dramaturg/bearbeidelse tekst: Elisabeth Beanca Halvorsen
Regi: Simone Thiis
Scenograf/kostymedesigner: Mari Hesjedal 

Lysdesigner: Yasin Gyltepe
Skuespillere: Linda Mathisen, Stein Elvestad, Rune Løding, Katja Lindeberg og Julie Sofie Reite.
Komponist/musiker: Håkon Iversen
Koreograf: Sigrid Edvardsson 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *