Velkommen til Festspillene Helgeland 2023!

Kom til Helgeland og opplev en av Nord-Norges største og flotteste festivaler. 1.-8.juli arrangeres Festspillene Helgeland 2023 med et festivalprogram som byr på rundt 70 ulike arrangementer og utstillinger. 

Vi er godt i gang med årets program og det blir både Byfest, kunstmesse, workshops, sommermusikkskole, Barnas Festspill samt fantastiske utstillinger og elleville konserter med flere kjente navn. Her er det garantert noe for alle aldre og enhver smak. Vårt mål er å sette sammen og organisere innholdet til programmet for å få en best mulig festival. Her er du som besøkende i fokus og vi lover deg at du vil bli både inspirert, beveget og provosert. 

I år er det ekstra satsning på barn og unge hvor blant annet barn i barnehagene skal bidra med egne kunstverk til festspillene. I tillegg har vi et samarbeid med ungdomsrådet, som skal engasjeres i arbeidet med festspillet. 

Allerede nå kan vi avsløre årets åpningsforestilling: «Hvorfor barnet koker i polentaen» – et samarbeid med Nordland Teater. På årets Festspill er det også duket for en skikkelig Queen-tribute, med tre forestillinger med en unik hitparade av kjente og kjære Queen-låter – presentert av flere kjente Mosjøværinger på scenen. I løpet av festivaluken får du mulighet til å oppleve et bredt spekter av kunst med både profesjonelle kunstnere og lokale aktører. Årets hovedutstillere er Sandra Steffensen, Dang Van Ty og Karl Erik Harr. Den tradisjonelle Byfesten holdes lørdag 8. juli. Da blir det konserter og yrende folkeliv i hele Sjøgata. 

Mer info om årets program kommer i løpet av våren. Dette blir en festivaluke med varierte og unike opplevelser omringet av Helgelands vakre natur – dette er et festspill for folket!

Foto: Simen Trælnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *