Gatekunst på festspillene

Galleria ønsker å lage levende byrom. Gatekunst er en av de sterkeste uttrykkene vi har, og med dette prosjektet vil vi inspirere, engasjere og berike både fastboende og tilreisende. Sammen viser vi at Mosjøen er by hvor det skjer noe – en by i bevegelse. 

Kunstneren “Tegson”, Terje Grimen fra Bergen/Tromsø er nå i gang med å sette farge på Mosjøens grå vegger. Tegsons verker er abstrakte og inneholder mye bevegelse. Verket blir til under Festspillene Helgeland, 2.–9. juli. Under utformingen av verket, vil det fungere som et stykke performance art. Det ferdige kunstverket vil leve lenge etter at festivalen er over.

Lokasjon: Vegg Sjøsiden senter ut mot Skjervgata.

Viktigheten av et slikt innslag i bybildet er å ha noe som viser Mosjøen som en tidsriktig by, med kulturuttrykk som revitaliserer og fornyer. Unge generasjoner får inntrykk av Mosjøen som fremoverlent og en fremtidsrettet plass å være på, og inntrykket de eldre får er av forfrisking, fargeglede og utvikling i en by der sentrum har stagnert i en lengre periode. At Mosjøen omfavner gatekunst til den grad de hittil har gjort er et godt tegn på et lokalsamfunn sulten på nye innslag og aktivitet, noe byen bør bygge videre på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *