Hugget i stein?

«Hugget i stein?» er et prosjekt hvor vi ønsker å ta et kulturhistorisk dypdykk i den delen av Helgelands kulturarv som har stått lengst, men også vært i stadig bevegelse. Vi vil besøke de fire middelalderkirkene på Helgeland; Brønnøy, Alstahaug, Herøy og Dønnes kirker. Publikum gis anledning til å være med på alle fire stedene.

Ensemblet består av Isa Katharina Gericke (sopran), Gunnhild Tønder (cembalo) og en strykekvartett bestående av Alex Robson, Trond Wika, Anna Medzkiewicz og Andreas Greger. Det musikalske programmet spenner fra middelalder, via Petter Dass og romantikken til moderne musikk.

Gjennom de fire konsertene vil vi også se på det historiske rundt disse kirkestedene som maktsentrum og hvordan de ble til. Her vil vi spesielt fokusere på kommunikasjonen stedene hadde med Europa, og hvordan de var bindeledd mellom de små samfunnene på Helgeland, og den store verden. Gjennom arkitekturen, musikken, kunsten og historien rundt disse kirkene, kan vi lære mye om hvordan Helgeland har vært gjennom det siste årtusenet.

Turnéen er som følger:
Herøy kirke, torsdag 7. juli kl 13:00
Dønnes kirke, torsdag 7. juli kl 20:00
Alstahaug kirke, fredag 8. juli kl 13:00
Brønnøy kirke, fredag 8. juli kl 19:00

Prosjektet er støttet av Bodø2024 og Kirkemusikksenter Nord. Vi samarbeider med Helgeland Sinfonietta, Helgeland Museum, Dønna sokn, Herøy menighetsråd, Leirfjord og Alstahaug kirkelige fellesråd og Brønnøy kirkelige fellesråd.

2 kommentarer om “Hugget i stein?

    1. Hei,
      Billettprisene er 200 for voksne, 150 for honnør, og 100 for barn/ungdom.
      Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *