Ina Otzko – “Slowly becoming light”

Foto: Ina Otzko

Kunstneren Ina Otzko (f. 1972, Sandnessjøen) er invitert til Festspillene Helgeland for å være hovedutstiller under årets festival, 2.–9. juli 2022. Ina er en av landets fremste samtidskunstnere. Uredd og nysgjerrig er hun stadig på jakt etter nye former å uttrykke seg på. Hun har base i Sandnessjøen, og har etablert seg som en av Nordlands fremste stemmer innen utviklingen av samtidskunst. Utstillingen hennes vil finne sted i tredje etasje på Jacobsenbrygga i Sjøgata, et utmerket lokale for multimediale fotoutstillinger. “Slowly becoming light” består av fotografi, video, lyd og skulptur.

Fotokunst: Ina Otzko

Ina Otzko er en billedkunstner med base i Nord-Norge og Italia. Gjennom ulike medier utforsker hun tid, rom og bevissthet, potensialet i kaos, støy og stillhet, kommunikasjon og forbindelser – synlige og usynlige. Arbeidene hennes kretser rundt spørsmål om tilhørighet, menneskets og naturens sårbarhet der omstendighetene er i stadig endring. Hennes kunstneriske produksjon manifesterer seg som minimale eller monumentale verk, intime og poetiske historier. Ina har sin kunstutdannelse fra Goldsmiths College i London (MA Image & Communication, 2004 og MFA Fine Art, 2007) og fra UdK Berlin (MA Sound Studies, 2012) og ble nylig sertifisert Deep Listening® facilitator ved The Center for Deep Listening at Rensselaer, New York. Hennes arbeider presenteres i inn- og utland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *