Liv Hauge Ensemble gjør sin debut

Foto: Anne-Kari Myrvik

Liv Andrea Hauge er et kjent navn for helgelendinger. Og på kort tid har hun blitt et kjent navn også på alle landets jazz-scener. Når hun nå lanserer sitt drømmeprosjekt, “Liv Hauge Ensemble”, er det en stor glede for Festspillene Helgeland at det skjer akkurat hos oss. Tidligere har vi fått besøk av hennes trio Kongle Trio, vinnere av JazzIntro 2020, og hun har flere ganger spilt solo. I tillegg har hun i en årrekke vært instruktør på pianokurset under Toppenkurset.

Festspillene Helgeland har bestilt et helt nytt verk for jazzseptett, som nå blir urframført på sommerens festival. Med seg i ensemblet har hun kremen av unge jazzmusikere. Etter konserter på festspillene, drar de videre til blant annet Kongsberg Jazzfestival og senere HemnesJazz.

Hva nå, Ekko? er et bestillingsverk av pianist Liv Hauge som utforsker hvordan vi mennesker forholdet oss til det ukjente og uforutsigbare. Gjennom musikk som er komponert for å bli improvisert, utforskes kontrasten mellom det kjente og det ukjente, og opplevelsen av å ta del av noe uforutsigbart. Bandet består av Ragnhild Moan på vokal, Torstein Lavik Larsen på trompet, Signe Emmeluth på altsax, Marte Eberson på synth, Fredrik Luhr på kontrabass, Andreas Winther på trommer og Liv Hauge på piano.

Liv Hauge Ensemble spiller på Kulturverkstedet tirsdag 5. juli kl 18:00.

Hva: Liv Hauge Ensemble
Hvor: Kulturverkstedet, Mosjøen
Når: tirsdag 5. juli kl 18:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *