Popup salgsutstilling av Prisca Sinay

Prisca Sinay var en av av hovedkunstnerne under sommerens Festspillene Helgeland. Som del av våre utviklingsprosjekter, gjennomfører vi nå en popup-utstilling med fire verker av den anerkjente spansk-nederlanske kunstneren. Utstillingen finner du i Strandgata 16, på torget i Mosjøen. Utstillingen er i samarbeid med vår hovedsamarbeidspartner Sparebank1 Helgeland.

Oppd. 21. jan 2022:
Utstillingen er avsluttet, men det er fortsatt mulig å sikre seg et av disse originale kunstverkene. Se gjennom vår digitale katalog, og ta gjerne kontakt for en privat visning.

Her Prisca Sinays egne ord om estetikk, filosofi og perspektiv i kunsten:

In my art, photos and writings, I am researching a way to convey and define what I started to call “the soul of aesthetics”. Aesthetics as an identity in relation to our contemporary world, no matter if you live in the North or the South. Aesthetics is of course a very stretchable concept which carries the ability to transform the ugly into something precious and vice versa, in relation to prevailing contemporary views. I believe that the cross-pollination, the mixing of different disciplines, creates a fascinating overall picture, which can nevertheless be dissected into small splinter parts again. This involves a focus down to the detail and at the same time the possibility of zooming out to a broader perspective. The project I want to carry out, into a philosophical-scientific approach, which can lead to a definition of aesthetics in the actual context, connected to identity. Stating that “aesthetics” is the basis of mankind in relation to nature, the core of mankind as the reason for existence.

– Prisca Sinay

Bildekatalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *