Naturens tidløse skjønnhet

Mosjøens Kunstnerforenings sommerutstilling er viet vakre kystlandskaper i elegant akvarell signert Svein Olav Thunæs og hans hustru Silvia Campaña.

Svein Olav Thunæs er født i Bergen i 1941. Har sin kunstneriske utdannelse fra Bergen Kunsthåndverkskole. 
Han har hatt flere studieopphold i Italia, Frankrike, Hellas, England og Danmark, samt naturligvis mange studieopphold i norske landskap, hvor Lofoten, har vært et hyppig reisemål.

Gjennom sine bilder fører han sitt publikum inn i naturens mangfold av farger og lys, kontraster og bevegelser. Det estetiske i hans bilder sies å være det mest framtredende – bevisst gjennomført i alle ledd.

Han har undervist ved Oslo Tegne- og Malerskole og Friundervisningen i Oslo, og undervist i mange år ved sin egen Akvarellskole i Oslo, og i Italia. 

Svein Olav Thunæs har beveget sitt publikum med sine vakre akvarellmalerier og kritikerne har vært udelt begeistret for hans bilder. Det står en stemning av harmoni og likevekt omkring hans bilder, og han har et nært og kjært forhold til naturen, som er hans største inspirasjonskilde. Det er tydelig at kystlandskapene står hans hjerte nærmest.

(Fortsetter under bildet)

Silvia Campaña er født i Ecuador. Hun har bodd og arbeidet som forfatter og billedkunstner i Italia de siste 30 årene, 15 av dem sammen med Thunæs. De bor nå i Halden med bopel og studio i Rådyrfaret 33. Campaña behersker 4 språk: spansk, italiensk, engelsk og norsk. Hun har hatt, med sine vakre akvareller og frodige oljemalerieren, en rekke seperat- og kollektivutstillinger i Italia, Ecuador og Norge.

Campaña ønsker med sine kunstneriske talenter ønsker å bevisstgjøre samfunnet mot det negative som skjer i verden med naturen. I tillegg til hennes vakre symbolske billedkunst i akvarell, har hun også skrevet flere eventyrbøker hvor naturen og menneskene er hovedtema.

Hun begrenser ikke sin maling “bare” med farger, men gir verkene tolkninger som nesten overgår den vegetabilske naturlige skjønnhet. Hun bekler disse malerier takket være sin fantasi og sin følsomhet mellom magi og virkelighet som ofte skaper vakre rike former, noen ganger med humor og noen ganger invitasjon til refleksjon.


Kunstverkene hennes tar publikum forsiktig i hånden og fører de inn i en liten verden med “smak og lukt” av fabel og likevel så ekte. I den senere tid har hun konsentrert seg om å male i olje hvor hennes figurative abstraksjoner kommer særlig tilsyne gjennom hennes valg av form, kontraster, farger og symboler.

Ekteparets utstilling “Naturens tidløse skjønnhet” kan beskues i Jacobsenbrygga under Festspillene Helgeland. Thunæs og Campana kommer også til å holde kurs i akvarellmaling for både voksne og barn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *