Staysman og Regnvær til Ungdommens Byfest

Ungdommen skal også få sitt under Festspillene Helgeland. I år inviteres det til Ungdommens Byfest i Gilles Garden, et rusfritt arrangement for ungdom mellom 13 og 19 år. Ungdommens Byfest vil samle ungdommer fra hele Helgeland til en vill kveld, i Sjøgatas kuleste hage. Staysman og bandet Regnvær skal sørge for en heftig fest for og med de unge.

Hva: Ungdommens Byfest
Hvor: Gilles Garden, Mosjøen
Når: lørdag 3. juli kl 20:00

Stian «Staysman» Torbjørnsen burde være et kjent navn for de fleste. Han ble kjent for det norske folk gjennom sin deltagelse i sesong fire av Paradise Hotel i 2012, men i årene etter har han nådd et nytt publikum som artisten Staysman i duoen Staysman & Lazz sammen med Lasse Jensen. 

Duoen ble oppdaget da de var med i en sangkonkurranse arrangert av ukebladet Se & Hør med sangen «Uten sko» at i 2010, men det var først etter deltagelsen i Melodi Grand Prix det begynte å ta skikkelig av. De endte på tredjeplass med landeplagen «En godt stekt pizza».

Våren 2021 fikk Staysman en ny karriereboost etter at han var med i Hver gang vi møtes på TV2 sammen med artistene Arne Hurlen, Hanne Krogh, Maria Mena Agnete Saba, Trygve Skaug og Hkeem.

Torbjørnsen har vært innom både Robinsonekspedisjonen (2013) og Skal vi danse (2015, andreplass), og han har ledet programmet 10 på topp i gullrekka på NRK i perioden 2018 til 2019, men det er først og fremst gjennom sin feststemte og fengende musikk den joviale artisten har vunnet folkets hjerter.

På Ungdommens Byfest får du sjansen til å oppleve ham i fri dressur og synge ned på partyhits som «Bøgda», «Du får aldri se meg naken igjen», «FREDAG», «Alt det der», «Muggene er megasvære» og «Volvo & Viagra».

I tillegg til Staysman får vi også høre det hippe Bodø-bandet Regnvær. Gruppen består av fem 20-åringer som fant sammen høsten 2015, og bestemte seg for å bli et band. Våren 2017 debuterte bandet med singelen “La mæ drøm” og høsten samme år ble den neste singelen, “Høyere” sluppet. Høyere høstet en anbefaling av P3 Urørt-redaksjonen som sa «Det er en slags storhet i det, den klarer liksom å treffe noe fengende som sitter igjen.» 

«Det låter pansertight, det er stilrent og bandet på fem har et imponerende scenetekke» var juryens begrunnelse da bandet vant Rock Mot Rus sin rockemønstring vinteren 2018. 

Regnvær ble våren 2018 et av 12 band (utav totalt 450 søkere) som ble trukket ut til å være med på talentfestivalen GNIST i Oslo. Det innebar spillejobber, møte med bransjen, og feedback fra kjente musikere og produsenter. Etter konserten på GNIST skrev Gaffa.no en artikkel hvor Regnvær ble nevnt som ett av tre fremadstormende artister man må se opp for i tiden fremover. 

«Viktigst av alt er imidlertid musikken de lager: bråmoden solskinnsmelankoli med store livskvaler under lupen, meget melodisk imponerende og med gnistrende sjarm.»  – Gaffa.no. 

Etter en travel festivalsommer med gigs på bla. Træna-, Bukta-, Bakgården-, og Bodøfestivalen, og en høst i studio, er bandet klar for å slippe ny musikk i 2019.  

Det hele går av stabelen i Gilles Garden lørdag 3. juli kl 20:00. Velkommen til en forrykende byfest for ungdom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *