VINNI til Gilles Garden – UTSOLGT

Vinni vant Kompani Lauritzen. Nå skal han vinne publikum på Festspillene Helgeland. Med YORA som support og fullt band i ryggen spiller han i Gilles Garden.

Øyvind ”Vinni” Sauvik stakk innom festivalen i fjor for en bejublet gjesteopptreden med The Drunken Sailors. I år er han tilbake med fullt band for å gjøre en egen konsert i Gilles Garden.

Hva: Vinni m/ support: Yora
Hvor: Gilles Garden, Mosjøen
Når: fredag 9. juli kl 20:00

Vinni har i en årrekke vært frontfigur for en av Norges største rap grupper, Paperboys. Med kjempehits som ”Barcelona” og ”Lonesome Traveller” oppnådd stor suksess og har i sin tid hatt hele 18 singler innom VG listen. Albumene ”No Cure For Life”, ”The Great Escape”, ”When Worlds Collide” og ”The Oslo Agreement” har til sammen solgt over 100.000 enheter. 

Etter Paperboys-tiden har Vinni frontet prosjektet Vinni & The Vagabonds som kanskje er best kjent for singelen ”Let The Monkey Out” med svenske Timbuktu som gjesteartist. De har også gitt ut albumet ”Happily Lost”.

I 2012 fikk Vinni en ny vår med deltagelsen i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» sammen med bautaer innen norsk musikkliv som Halvdan Sivertsen, jan Eggum, Anne Grethe Preus, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen og Elvira Nikolaisen. Halvdans ”Sommerfuggel i vinterland” i Vinni-drakt suste rett inn på toppen av lista et knapt døgn etter den tv-opptredenen og skrev seg inn i historien som den raskest selgende singelen i norsk iTunes-historie.

Det er gledelig nok i seg selv at en av landets beste rappere og tekstforfattere uttrykker seg på sitt eget morsmål. Med albumet ”Oppvåkningen” klarte Vinni  å markere seg igjen på toppen av listene i Norge. Med låter som ”Mørkeredd” ”Stjernestøv”, ”God Morgen Norge” og nevnte ”Sommerfuggel i Vinterland” har Vinni dominert radiolistene.

Vinni har også turnert og spilt mer enn de fleste andre norske artister det siste tiåret. Han har spilt på de aller fleste store norske scenene og festivaler, og kan med rette kalle seg en av landets mest erfarne live-artister. 

Med på moroa i Gilles Garden er også et ungt og up and coming popband. Etter å ha spilt Festspillenes første konsert i Rana dagen før kommer bandet til Mosjøen for å varme opp for VINNI.  Yora skriver musikk med et stort og lekent popsound, musikk som er preget av groovy rytmer og jazzinspirerte melodier. Tekstene bygger på kontrastene mellom det lyse og det mørke i eget sinn. 

Med to slike navn på programmet er det duket for en forrykende, musikalsk hagefest. Velkommen til en kul aften på Gilles Garden under Festspillene Helgeland, fredag 9. juli kl 20:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *