DANSERIA – en sprudlende uke i dansens tegn

Velkommen til Danserias danseforestilling, i Balance Dansestudio på Feel24 Mosjøen! Her får du se og oppleve alt det elevene har lært gjennom ei uke på Danseria.

Hva: Danseria danseforestilling
Hvor: Balance Dansestudio, Feel24 Mosjøen
Når: fredag 9. juli kl 13:00

Festspillene Helgeland er stedet for små og store kunstneriske opplevelser. Hvor tiden aldri står stille, men også hvor man føler at tiden bare stopper opp. Og selvsagt skal BALANCE tradisjonen tro bidra til at dansen får sin velfortjente plass som et viktig tilskudd til kunst og kultur. 5. – 9. juli er det duket for DANSERIA!

– Vi ønsker å gi et tilbud til de danseglade. Og sette utropstegn bak at dansen har en plass i samfunnet og kan sees i sammenheng med alt annet gøy som skjer under festspillene, forteller leder for Balance, Rikke Anett Lund.

For å knyte dansen sammen med Galleria dyrker Balance Mosjøen Danseforening for tredje året på rad konseptet DANSERIA, som er et ukeskurs i dans for barn, ungdom og voksne fra 8 – 20 år.

– Man trenger ikke å ha erfaring med dans fra før for å kunne delta. Sommeren er en fin anledning for å prøve noe nytt. Gjennom uken får du som deltaker trene 90 minutter hiphop og 90 minutter moderne hver dag, sier Lund.

Uken avsluttes med en litt uhøytidelig, sprek og gøy visning for publikum på fredag. I tillegg til timene med undervisning har elevene mulighet til å låne dansesal hos oss for å øve på trinn og koreografi – og dersom det er ønskelig kan de få lage egen dans som kan vises på fredag. Med andre ord er dette en sosial uke ledet av trygge voksne som alltid er til stede med elevene. 

DANSERIA arrangeres av BALANCE – Mosjøen Danseforening, som med hjelp fra fantastisk lokal støtte kan dra i gang tilbudet også i år.

– Det som skiller DANSERIA fra vanlige timer på vår timeplan er at vi inviterer veletablerte dansere og store navn i dansenorge til å komme til Mosjøen og dele av sin kunnskap. De inviterte har vært imponert over dansemiljøet som stadig vokser i vår fine by og ønsker alltid å komme tilbake, forteller Lund.

Årets celebre dansenavn er Siv Stormo-Gaustad og Valentina Reyes, som begge har enormt mye og god erfaring som dansere og pedagoger.

Valentina har 10 års erfaring med undervisning og har reist både til Los Angeles og flere steder i Europa for å suge til seg kunnskap. Den siste tiden har hun undervist på Steps Dansestudio i Stavanger. I timene hennes har hun fokus på musikalitet, feeling, å finne sitt eget individuelle uttrykk og danseglede. Valentina underviser i Hip-hop.

– Jeg har hjerte for å se elevene mine bli utfordret, vokse og blomstre, forteller Reyes.

Siv Stormo-Gaustad har sin danseerfaring fra Los Angeles, og har siden undervist i både inn- og utland, og blant annet på Khio og på Bårdar. Du så henne kanskje på skjermen under «So you Think you can dance Scandinavia» hvor hun var en av topp 8 i 2008. I timene hennes har hun fokus på følelser, stemninger og mellommenneskelige relasjoner – og bygger på en teknikk fra den klassiske verden. Siv underviser i moderne dans.

– Gjennom generøsitet, iver og engasjement forsøkes det å tilrettelegge for begeistring, ydmykhet og glede for dansen, dets språk og fellesskapet, forteller Stormo-Gaustad.

– Gjennom generøsitet, iver og engasjement forsøkes det å tilrettelegge for begeistring, ydmykhet og glede for dansen, dets språk og fellesskapet, forteller Stormo-Gaustad.

– Vi har tatt initiativ til å dra i gang et slikt tilbud da det var noe vi selv savnet da vi vokste opp i Mosjøen. Sommerskoler finnes flere steder i landet, men reise + opphold + utgifter for kurs blir ofte en for stor sum for mange i sommermånedene. Derfor synes vi det er stas å kunne få til dette tilbudet i egen by, avslutter Lund.

Balance har fortsatt ledige plasser på årets sommerskole. Fristen for påmelding er satt til søndag 16/6!

Oversikt over treningstider ser slik ut mandag – torsdag.

8 -10 år: 9.00 – 12.00

11 – 13 år: 12.00 – 15.00

14 – 20 år: 16.30 – 19.30

For påmelding, send navn og alder til mosjoen-danseforening@hotmail.com innen søndag!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *