Trio no Treble kommer til Dønnes kirke

Festspillene Helgeland har vært så heldige å få besøk av verdensberømte Trio no Treble for tredje år på rad! I år gjester de Dønnes kirke, torsdag 8. juli kl 20:00, hvor de vil begeistre med et sprudlende og variert program.

Trio no Treble er i utradisjonell tro en trio med bratsj, cello og kontrabass! En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang. Trioen består av Lars Marius Hølås (bratsj), Eivind Rossbach Heier (cello) og Jostein Bolås Brødreskift (kontrabass).

“Herregud som dere leverte! Tusen takk! Nå må folk bare hive seg rundt og booke dere så fort som mulig!”

– Mads Hansen
Foto: Ole Wuttudal

Trio no Treble ble stiftet i 2017, og har spilt mange suksessfulle konserter i Trøndelagsregionen, rundt i Norge, og i Serbia. I 2020 spilte de blant annet konserter på Ibsenhuset i Skien, Flekkefjord, Mandal og Nordfjordeid. De har også vært festivaltrio på Festspillene Helgeland, samt spilt konserter i Kristiansund og på Operaen i Oslo. Våren 2021 var de scenemusikere under oppsetningen av Czardasfyrstinnen ved Operaen i Kristiansund, og operaen i Stjørdal. I november skal de på turné i Sverige.

Trio no Treble er kjent for sin lekne tilnærming til både klassisk musikk, folkemusikk, samt sine spreke tolkninger av ny popmusikk. I tillegg er de aktive på sosiale medier, og under koronapandemien ble Trio no Treble omtalt i det britiske magasinet «The Strad» hele to ganger. De hadde også et digital musikalsk samarbeid med Arve Tellefsen, og de fikk internasjonal omtale med en video de laget sammen med ei nepalesisk sangerinne.

Konserten er et samarbeid med Dønnes gård, Gjestegård og Dønna kirkelige fellesråd.

En kommentar om “Trio no Treble kommer til Dønnes kirke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *