Bokbad med Bjørn Johnsen

Vefsn Bibliotek inviterer til bokbad med med forfatter Bjørn Johnsen under Festspillene Helgeland.  

Bjørn Johnsen er født og oppvokst i Mosjøen og er kjent som forfatter, komponist og lektor. Han debuterte som forfatter i 2004 med romanen «Menneskejerven», som ble inkjpt av Kulturrådet og satt opp for scene. Johnsen komponerte også musikk til oppsetningen. Han fulgte opp med romanen «Han som kom tilbake» i 2009, som han også komponerte musikk til.

Johnsen mottok en rekke stigender og prosjektmidler for «Menneskejerven», og han produserte selv en sceneoppsetning av romanen i 2010. 

Johnsen er kanskje mest kjent for storverket «Mosjøens pophistorie», der han går gjennom det aller meste av artister, band og begivenheter i musikklivet i Mosjøen fra 1950 til 2012. I hans bokproduksjon finner vi også ei lærebok for musikkstudenter, 

Johnsen skal bokbadet av Olav Skårdalsmo på Vefsn Bibliotek og temaet er – som du kanskje har skjønt – Bjørn Johnsens forfatterskap, som nå teller fem bøker. I tillegg får vi høre musikk han har komponert til stemninger i sine romaner.

Under bokbadet får vi vite litt mer om Johnsens siste roman «Enok», som han gir ut i sommer. Romanen har fått fine mottakelser i presse, radio og hos bokbloggere. Dette er hans tredje roman. Selvsagt får publikum også høre spennende historier fra byens musikkliv.

Bokbadet kan overværes i Vefsn Bibliotek torsdag 8. juli kl. 19:00

Hva: Bokbad med Bjørn Johnsen
Hvor: Vefsn bibliotek
Når: torsdag 8. juli kl 19:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *