«Quatuor pour la fin du temps» – Kvartett til tidens ende

«Quatuor pour la fin du temps» av komponisten Olivier Messiaen er et av modernismens kammermusikalske hovedverk. Under Festspillene Helgeland 2021 vil dette verket bli framført av fire dyktige, unge musikere.

Siril Valberg (klaver), Kariann Svensson (klarinett), Tor Alvin Wika (fiolin) og Johannes Borchgrevink (cello) har spilt sammen ved flere anledninger, i ulike besetninger og sammenhenger. Nå har de funnet sammen for å presentere et av hovedverkene på årets Festspillene Helgeland. De er alle unge og har akkurat begynt på hver sine fantastiske karrierer. Særlig har de markert seg som dedikerte kammermusikere, med særlig øye for nyere musikk.

Hva: Kvartett til tidens ende
Hvor: Ungdomslokalet, Mosjøen
Når: tirsdag 6. juli, kl 21:00

Medarrangør: Klassisk Scene

Messiaen skrev verket «Kvartett til tidens ende», som den heter på norsk, mens han selv opplevde sin tids verste stunder, internert i konsentrasjonsleir i Görlitz. Den beskriver en situasjon mørkere enn noensinne. Samtidig gir den håp om en utgang som er lykkelig, et håp om at man igjen skal reise seg og bygge opp et godt samfunn igjen.

Kvartetten har igjen blitt relevant, i en tid hvor alt ser håpløst ut. Hvor nasjonene stenger seg mer og mer, de ekstreme kreftene setter agendaen og isolasjonens ensomhet, på grunn av pandemiens herjinger, blir sterkere og sterkere. Likevel vil håpet seire også denne gang, og løfte oss ut av mørket, slik fuglene og lyset i Messiaens kvartett gjør.

Verket framføres på en egen konsert på Ungdomslokalet, en av Mosjøens vakreste kammermusikkscener, tirsdag 6. juli kl 21:00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *