Hiphoplegende til Garasjepuben

I tjue år har rapperen Trond Wiger fascinert sitt publikum med sine lyrisk krumspring, slepne teknikk og politiske perspektiver. Nå er han og makkeren Truls Lorentzen klar for Festspillene Helgeland.

Hva: Trond Wiger og Truls Lorentzen
Hvor: Garasjepuben, Mosjøen
Når: fredag 9. juli, kl 20:00

Wiger er født og oppvokst i Trondheim og han er en artist med mange bein å stå på. Kanskje kjenner du ham under artistnavnene Tfuzz og Forbainna Løve, eller fra hiphopgruppa Gode Ord Dør Sist, som han startet sammen med Erik Bruset i 1997. I tillegg er kan rappingen hans også høres i i bandene NSB (med The School), Væren og Game of Tronds.

Wiger høstet en Spellemann-nominasjon i 2009 for plata Går i fjøs, som han ga ut sammen med Gjermund Larsen og Bom Basker. I 2013 ble han og nevnte Bruset nominert til Wimp-prisen for Gode Ord Dør Sist-albumet Svart Jord.

Foto: Anne Reisch

Gjennom Gode Ord Dør Sist har Wiger nådd ut til et bredt nasjonalt publikum. Musikk ble lagt merke til for sin dybde og troverdighet, karakteristikker som også følger Tronds varierte solokarriere. Han har stått alene på teaterscener og fortalt sin personlige historie, deltatt i utallige konsertprosjekter, vært fylkeskunstner i Sør-Trøndelag (2012) og en naturlig samarbeidspartner med artister innenfor mange sjangere.

Spennet i talentet er noe av det som ustanselig imponerer, men mer enn noe annet skyldes hans popularitet rett og slett det faktum at han er en drivende god artist som stadig trekker nye lyttere inn i sitt univers. Han turte å være personlig, følsom, underfundig og poetisk allerede i en tid da norske rappere stort sett bare var tøffe, og tekstene hans er fortsatt aktuelle i dag.

Truls Lorentzen (f. 1974) er musiker med gitar/bass som instrument og med stor aktivitet innen flere genre. Han er og har vært medlem av en lang rekke band, blant annet ”Børeks Firo”, ”The School”, ”The Hærmætti Tysland Band” og ”Dog & Sky”. I tillegg er han dirigent for ”Svartlamon Hardkor” og har turnert mye med tverrkunstneriske prosjekter i Den kulturelle skolesekken. Både Trond Wiger og Truls Lorentzen har tidligere mottatt den prestisjefulle tittelen fylkeskunstner i Trøndelag.

Under Festspillene Helgeland kan Trond Wiger og Truls Lorentzen oppleves på Garasjepuben fredag 9. juli kl 20:00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *