Yora til Park 22

I år inntar Festspillene Helgeland Rana for første gang med Tromsøbandet Yora, som i tillegg til Gilles Garden skal spille på Park 22 Byscena i Mo i Rana.

Hva: Yora
Hvor: Park22 Byscena, Mo i Rana
Når: torsdag 8. juli kl 20:00

Yora er et up and coming band som skriver musikk med et stort og lekent popsound, musikk som er preget av groovy rytmer og jazzinspirerte melodier. Tekstene bygger på kontrastene mellom det lyse og det mørke i eget sinn. 

Bandet består av Synne Morset, Erlend Bjørnå, Øyvind Venås, Peter Lawrence og Henrik Skog. Samtlige har utdanning fra UiT, Musikkonservatoriet, og de gleder seg svært til å besøke Helgeland. 

– Festspillene på Helgeland passer midt i blinken for oss! Flere av medlemmene i bandet kommer fra Helgeland og ser på festivalen som årets happening. Det blir stort for dem å spille på «hjemmebane», sier bandets frontfigur Synne Morset. 

Festspillene Helgeland jobber hardt for å være en festival som favner hele Helgeland.  Med Mosjøen som utgangspunkt har festivalen arrangert konserter og forestillinger i en rekke kommuner rundt omkring i distriktet, og i år er intet unntak.

Det meste har foregått på Sør-Helgeland, men Nord-Helgeland er også representert. Det er tidligere annonsert at Jernvaren på Hemnesberget får besøk av jazztrioen Kongle Trio den 3. juli. I år får også Rana besøk av Festspillene Helgeland for første gang. Der har Park 22 Byscena blitt valgt som arena for Tromsøbandet Yora.

(Teksten fortsetter under bildet)

Festivalsjef Carl Ninian Wika er svært glad for å kunne ta Festspillene Helgeland til Rana for første gang.

– Festspillene Helgeland skal være en festival for hele regionen. I år har vi arrangementer i åtte kommuner uten for Vefsn. Vi er veldig glade for å kunne samarbeide med Park22 Byscena slik at vi sammen kan presentere en konsert med bandet Yora i Mo i Rana, sier Wika. 

Yora spiller på Park 22 Byscena, Mo i Rana, torsdag 8. juli kl 20:00. De skal også spille i Gilles Garden fredag 9. juli kl 20:00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *