Aurora Concept med essensen av nordnorsk jazz

Sondre Kleven spilte en bejublet konsert med sin Sondre Kleven Quintet på Festspillene Helgeland i fjor. I år er han tilbake med et nytt og spennende konsept, som har fått tittelen Aurora Concept.

Aurora Concept baserer seg på nordnorsk jazz, utforsker Nord-Norges musikalske uttrykk og søker etter selve essensen i denne musikken. Gruppen spiller egenkomponert musikk og gjør egne versjoner av låter skrevet av ulike nordnorske komponister. Målet med konseptet er å vise frem landsdelens melankolske, lyriske, groove-baserte lydbilde, blant annet.

Hva: Aurora Concept
Hvor: Gammelkinoen, Sandnessjøen
Når: tirsdag 6. juli kl 20:00

Hva: Aurora Concept
Hvor: Kulturverkstedet, Mosjøen
Når: onsdag 7. juli kl 18:00

Bandet ble oppstartet i 2018 og har base i Tromsø. Alle medlemmene er, eller har vært, bachelor- og masterstudenter ved Musikkonservatoriet i Tromsø. 

Konseptet har vært fremført på JazzNatt arrangert av Tromsø Jazzklubb, og jazzklubben booket også bandet til å spille i februar 2019. Bandet har også spilt under Musikkfest i Tromsø 2018. Siden har bandet hatt fokus på å utforske det musikalske uttrykket i den nordnorske jazzen og skrive egen musikk. 

Aurora Concept har nylig sluppet sin første EP, “Northern Winds”, som de har spilt inn med støtte fra Nord-Norsk Jazzsenter. Tilbakemeldingene har vært svært gode og vi får nok høre godbitene herfra under Festspillene.

Bandets medlemmer er:

Sondre A. Kleven, saxofoner

Synne Morset, keys

Erlend Bjørnå, bass

Martin Lien, trommer

På Festspillene Helgeland gjør Aurora Concept to konserter . Tirsdag 6. juli spiller de på Gammelkino´n i Sandnessjøen kl 20:00. Onsdag 7. juli kommer de til Mosjøen og spiller på Kulturverkstedet kl. 18:00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *