NÅ – sammen i øyeblikket

I mars satte Teater UNG opp forestillingen «NÅ», et stykke skrevet for DUS – Den Unge Scene – av Demian Vitanza. På grunn av restriksjonene var det ikke så mange som fikk sett det den gang. Dette er imidlertid et stykke som fortjener å bli sett, derfor har vi tatt det inn på årets program på Festspillene Helgeland.

Hva: “NÅ” – Teater UNG
Hvor: Mosjøen Kulturhus
Når: torsdag 8. juli kl 18:00

Foto: Susie Ulvang

«Hva kan man egentlig si om framtida, annet enn at den er på vei?

At den kommer tullene som en tanks og til slutt ruller over oss.

Jeg vil helt ikke vite hva som kommer til å skje.

Aller helst vil jeg bare leve her og nå.

Er det lov?

Bare være sammen i øyeblikket. 

Her – og nå»

(Teksten fortsetter under bildet)

Foto: Susie Ulvang

I denne forestillingen får publikum være med på nettopp dette – et øyeblikk der skuespillerne i møte med publikum kan få være sammen i øyeblikket, her og nå. Teater UNG leverer – som de alltid gjør – sterke skuespillerprestasjoner, og karakterenes sårbarhet og indre liv spilles på en måte som gjør at tårekanalen ikke har sjans til å stå i mot. 

Forestillingen tar for seg en ungdomsteatergruppe og deres liv i ulike livsfaser, der det hoppes mellom nåtid og framtid. Blant andre møter vi et kjærestepar som møter ulike utfordringer, en gjeng som møtes til reunion-fest etter ikke å ha sett hverandre på mange år, og to mødre som har slitt med morsrollen på hver sin måte. 

I tillegg møter vi karakterene her og nå – som ungdommer og teaterelever, litt som i skuespillernes virkelige liv. 

(Teksten fortsetter under bildet)

Foto: Susie Ulvang

Forestillingen er en co-produksjon mellom Vefsn Kulturskole, v/ teaterlærer og sceneinstruktør Julie Christensen Valla, og Scenekunst i Nordland. Kulturskolens ungdomsteatergruppe Teater UNG deltar med denne produksjonen i det nasjonale prosjektet Den Unge Scene.

– Vi er er stolte over å endelig å ha fått til denne forestillingen på tross av dagens mange restriksjoner, og vi gleder oss til å vise fram resultatet av en hard og intensiv, men også svært verdifull periode, sa regissør Christensen Valla før premieren. 

Stolte er også Festspillene Helgeland over å kunne presentere et stykke der nyeste generasjons skuespillere får slå ut i full blomst. «NÅ» spilles i Mosjøen Kulturhus torsdag 8. juli kl 18.00.

Skuespillere:
Sander Konradsen (som Kasper og Fredrik)
Mathilde Sørdal (som Miriam)
Johanna Sæterstad (som Luca) 
Elise Myrvoll (som Kine) 
Oda Abelsen (som Ester) 
Ingrid Emilie Myrnes (som Karoline) 
Ina Wang Forså (som Nadia) 
Anastasiia Telenchuk (som Fanny)

Lyd- og lysteknikk: 
Hans Jacob Øksne 
Sander Moby Røreng

Regi:
Julie Christensen Valla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *