Steinway Pianorama – med flygel i fokus

Toppenkurset og Festspillene Helgeland gjentar suksessen med Steinway Pianorama!

Det inviteres til en storslagen konsert i Mosjøen Kulturhus, der kulturhusets to Steinway-flygeler trilles fram og får skinne i sentrum. Toppenkursets 12 pianister får her sjansen til å vise hva de har lært under kurset. De skal diske opp med flotte solostykker, frisk jazzimprovisasjon og elegant kammermusikk.

Hva: Steinway Pianorama
Hvor: Mosjøen Kulturhus
Når: fredag 9. juli, kl 18:00

Foto: Kristian Rødvand

På denne konserten får vi også å høre stjernepianist Sirli Aufles Valberg, som skal i aksjon i sin tredje konsert under Festspillene Helgeland. Hun skal opptre i tospann med en annen stjernepianist; sin tidligere læremester Franziska Wika. Sammen skal de fremføre Leonid Bernsteins «West Side Story» i en halsbrekkende versjon på på to klavér, skrevet av Johan Musto.

– Det blir kjempegøy. Det er alltid fantastisk å spille med Franziska, det blir et høydepunkt. I tillegg får vi høre pianolevene fra Toppen. Det blir veldig spennende, sier Siril Valberg.

(Teksten fortsetter under bildet)

Konserten avsluttes med Toppenkurets kammerorkester under ledelse av fiolinisten Alex Robson. Robson er født i England, men flyttet til Norge da han var tre år og har spilt fiolin nesten like lenge. Han bor i Trondheim der han underviser i kammermusikk på NTNU og han har vært medlem av Det Norske Kammerorkester siden 2008. Ellers har han opptrådt med blant annet Svensk Kammerorkester, Gothenburg Symphony Orchestra, Bergen Filharnomiske orkester, Bit20 Ensemble og Ensemble Noor i Alta. 

Robson spiller for øvrig på en Jean Baptiste Vuilaume violin fra 1858, som han har på utlan fra Dextra Musica. Hva han skal spille med den på denne konserten må man nesten møte opp for å finne ut.

Lærere på pianokurset er: 

Franziska Wika

Siril Aufles Valberg

Liva Andrea Hauge (improvisasjon)

Prof. Sergej Osadchuk

Prof. Nicholas Carthy (master class)

Flyglene trilles fram og fiolinene stemmer opp i Mosjøen Kulturhus 9. juli kl 18.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *