Hanne Boel til Gilles Garden!

Hun har gitt ut 20 album som til sammen har solgt 2,5 millionereksemplarer. Hun har vært en av Skandinavias mest populære artister i over 30 år, og hun er still going strong. Torsdag 8. juli står soulpopdronningen Hanne Boel på scenen i Gilles Garden under Festspillene Helgeland!

Hva: Hanne Boel
Hvor: Gilles Garden, Mosjøen
Når: torsdag 8. juli, kl 19:00

Hanne Boel er utdannet musikkpedagog fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun var med i funk/rock-gruppen Blast fra 1981 til 1986 og fungerte en periode som korist for andre artister, deriblant med to opptredener i Danmarks MGP. Hun ga ut jazzalbumet «Shadow of love» i 1988 sammen med Jørgen Emborg, Mads Vinding og Alex Riel i 1987 før hun debuterte som soloartist slik i kjenner henne med «Black Wolf» i 1988. 

Albumet ble en braksuksess og hun vant Dansk Grammy som årets kvinnelige vokalist, en bedrift hun gjentok med oppfølgeralbumet «Dark Passion» (1991). Hun vant totalt 5 Danske Grammys for albumet, blant annet Årets album og Årets hit med singelen «I wanna make love to you». Dette albumet alene solgte en halv million på verdensbasis.

Hennes desidert største hit må sies å være «Don’t Know Much About Love», som kom på albumet «Kinas soul» (1992). Hun ga ut sitt foreløpig siste album «Between dark an daylight» i 2020, der hun vendte tilbake til sine soul-røtter.  Hennes 20 album har til sammen har solgt rundt 2,5 millioner eksemplarer, noe som gjør henne til Danmarks mestselgende artist

Hanne Boels musikk er preget av soul, jazz, gospel og pop, og den har fortsatt et stort publikum. Hun har holdt seg aktiv på konsertfronten og opptrer stadig for fulle hus både i Danmark og Norge. Hun er har fortsatt sitt musikalske overskudd i behold og hennes karakteristiske og uttrykksfulle stemme har ikke mistet noe av sin emosjonelle storhet.

Fullt hus – innenfor koronarestriksjonenes rammer – håper vi selvsagt også på når Hanne Boel spiller på Gilles Garden torsdag 8. juli kl 21.00.

Vi ser fram til en forrykende konsert med en av Skandinavias største artister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *