The Homeless – Å være hjemløs i sitt eget liv

I år har Festspillene Helgeland gleden av å kunne presentere danseforestillingen «Angerlarsimaffeqannigitsoq» – Den Hemløsa – The Homeless. En kraftfull performance-forestilling som samler utøvere fra Grønland, Finland, Sverige og Norge.

Teksten fortsetter lenger ned på siden.

Hva: The Homeless
Hvor: Mjaavatnbrygga, Mosjøen
Når: søndag 4. juli kl 21:00

Hva: The Homeless
Hvor: Mjaavatnbrygga, Mosjøen
Når:
mandag 5. juli kl 18:00

Hva: The Homeless
Hvor: Petter Dass-museet, Alstahaug
Når: onsdag 7. juli kl 15:00

Skuespiller og danser Elisabeth Heilmann står på scenen under forestillingen “The Homeless”. Foto: Petvin Sara

Medvirkende er tradisjonsjoiker og forteller Lars Heihka Blind (samisk/svensk), fiolinist og komponist Tuomas Rounkari (finsk), skuespiller og danser Elisabeth Heilmann Blind (inuitt/grønlandsk) og koreograf og sceneinstruktør Ada Einmo Jürgensen (samisk/norsk).

Forestillingen handler om shamankvinnen Meggu fra Västgrönlandsfår som må legge ut på sitt livs reise til den store verdenen «Sila» for å hente tilbake en ung manns fortapte sjel. Underveis går det fryktelig galt og hun havner i fengsel i Danmark i 1978. I samme celle våkner en ung mann opp.

Skuespiller og danser Elisabeth Heilmann står på scenen under forestillingen «The Homeless» Foto: Dan Jåma

Dette er en høyst personlig beretning om å mislykkes i livet og gang på gang bli offer for seg selv og sine omstendigheter, men samtidig om å reise seg igjen og leve livet videre slik det er ment å leves. 

Her utforskes forflytninger i tid og rom, parallelltid og sirkulær dramaturgi. Hva er nå? Hva er i en annen tid? Hva er den virkeligheten du opplever og hva der den virkelige virkeligheten? Finnes den?

Beretningen er fiktiv, men samtidig sterkt inspirert av Heilmann Blinds egne erfaringer gjennom mange generasjoner i det gamle Grønland. Det er hennes brors livshistorie som ligger til grunn, og sammen med Rounkari har hun valgt de av hans komposisjoner som best bringer historien frem. Videre har de to bearbeidet musikken og uttrykket i en prosess med koreograf Ada. Legg til naken og uttrykksfull joik fra Heihka Blind og vi har en forestilling som garantert vil begeistre og bevege.

Det er en glede å kunne presentere dette verket på Festspillene 2021.

Forestillingen spilles på Mjaavatnbrygga, Mosjøen 4. juli kl 21.00 og 5. juli kl 18.00, og på Petter Dass-museet, Alstahaug 7. juli kl 15.00.

En kommentar om “The Homeless – Å være hjemløs i sitt eget liv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *