Spor av Arvid Martinsen

Arvid Martinsen, en av Helgelands mest dedikerte og initiativrike musikere, fyller 70 år i år. Under årets festspill presenterer han et program med egenkomponert og nyskrevet musikk, med scenen fylt av dyktige musikere, i Mosjøen kulturhus. Dette vil bli den fjerde i rekken av hans “Spor”-konserter.

Hva: Spor av Arvid Martinsen
Hvor: Mosjøen kulturhus
Når:
søndag 4. juli, kl 18:00

– Jeg har satt sammen mitt drømmeensemble. Et fullt janitsjarkorps med komp bestående av 15 profesjonelle artister og musikere, musikkstudenter og rutinerte amatørmusikere. Tilsammen 38 musikere der alle er fra Helgeland eller har tilknytning her, sier Arvid Martinsen

Konserten vil kun bestå av musikk komponert og arrangert av Arvid Martinsen selv. Publikum får høre alt fra pop, funk, joik, kammermusikk for treblåserensemble i tre satser, musikk for sopransangerinne, tenorsanger og korps og en marsj. Vi vil få høre seks urframføringer og nye arrangementer av gammel musikk.

Arvid Martinsen på scenen i Gilles Garden i 2019. Foto: Sarah Aakerøy Johansen.

Arvid Martinsen har også valgt seg solister fra øverste hylle. Gjestesolist er altsaksofonisten Jonas Knutsson (Sverige).
Fra Helgeland kommer sangerne Anna Anita, Øyvind Ottesen, Tina Therese Tuven, Maja Neeraas, Johanna Martinsen Brygfjeld, Anita Bygdåsmo og Fred Endresen, og jazzpianisten Lars Erik Drevvatne. Tekstene på dialekt er skrevet av Arvid Martinsens samboer Ellen Agnete Brygfjeld.

Martinsen fikk i 2012 Hemnes kommunes kulturpris for sitt virke i kommunens kulturliv. Han har også fått både Vefsn Kommunes kulturpris og Haneprisen i Mosjøen, og er i tillegg æresmedlem i Hemnes Jazzforum.

Velkommen til en konsert som byr på hele spekteret av den rikholdige og fantastiske produksjonen til Arvid Martinsen!

Hva: Spor av Arvid Martinsen
Hvor: Mosjøen kulturhus
Når:
søndag 4. juli, kl 18:00

3 kommentarer om “Spor av Arvid Martinsen

  1. Han Arvid Einar Martinsen e gullgutten. Tenker aldri først og fremst på sin egen “suksess” med å vise seg fram, men tar alltid mange med seg, og ukjente navn, og med det ærlige ønsket i hjartrota at de skal alle skal løkkast. Ein hedersmann som fortjener de priser han har fått, og er der flere priser å gi, ja så fortjener Arvid Einar de alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *