Vi ønsker velkommen ny produsent for visuell kunst

Galleria Kunstfestival har ansatt Jørgen Sjåvik i engasjement som produsent for visuell kunst for Galleria Kunstfestival og Festspillene Helgeland 2021. I konkurranse med søkere fra hele landet vant hans søknad fram. Han gleder seg til å ta fatt på arbeidet. Jørgen Sjåvik er født og oppvokst i Vefsn. For tiden er han student ved NTNU i Trondheim, og tar bachelor i Rådgivning og voksnes læring. I tillegg jobber han på Rosendal Teater. 

– Jeg ser fram til å være et bindeledd mellom kunstnerne og arrangørene, slik at kunstnerne får en verdig plass å stille ut sin unike kunst på. Jeg gleder meg også til å ta del i organiseringen av et stort kulturarrangement i hjembyen, sier Jørgen Sjåvik, som allerede har funnet seg til rette på sitt kontor på Væxt.

Jørgen Sjåvik på sitt nye kontor på Væxt. Fotograf: Carl Ninian Wika

Galleria Kunstfestival har blitt organisert hver sommer siden 2006. Den er en arena for mangfoldet av visuelle kunstuttrykk og skal formidle impulser fra den internasjonale kunstverden og samtidig gi plass til den folkelige kunstinteressen. Jørgen har selv gode minner fra tidligere festivaler. 

– Det er nostalgisk, synes jeg, å kunne gå fra utstilling til utstilling i de gamle bryggene i Sjøgata. Jeg har selv kjøpt kunstverk på Galleria før, og liker den store spennvidden i kunsten som stilles ut, forteller Sjåvik. 

Festspillene Helgeland arrangeres i år mellom 3. og 10. juli, og er en sammenslutning av Toppenkurset, Byfesten og Galleria Kunstfestival. Til kunstmessen «Kunst uten filter» er det allerede kommet inn 28 påmeldinger, og i tillegg settes det opp hele åtte spennende hovedutstillinger. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *