Kongle Trio kommer endelig til Helgeland!

Kongle Trio, et av de hotteste ensemblene på den norske jazzscene for tiden, kommer til Festspillene Helgeland i sommer! Med sin lekne og frie musisering, er det ikke overraskende at de på kort tid har blitt Norges nye jazzyndlinger.

Hva: Kongle Trio
Hvor: Jernvaren, Hemnesberget
Når: lørdag 3. juli kl 20:00

Hva: Kongle Trio
Hvor: Herøy kirke
Når: søndag 4. juli kl 18:00

Hva: Kongle Trio
Hvor: Kulturverkstedet, Mosjøen
Når: tirsdag 6. juli kl 20:00

Bandet består av Liv Andre Hauge på piano, Øystein Skjelstad Østensen på kontrabass, og Veslemøy Narvesen på trommer. Foto: Margit R. Omholt

Med nysgjerrighet for trioformatets muligheter og melodisk friimprovisasjon skaper musikerne i Kongle trio et lekent og fritt musikalsk univers sammen. Musikkens røtter strekker seg til både amerikansk og nordisk avantgardejazz med et tydelig blikk ut til det ukjente og uoppdagede. Trioen gir plass til det skjøre og vakre, samtidig som sansen for groove og teksturbehandling også reflekteres sterkt i musikken. Med stor gjensidig respekt mellom musikerne er det alltid rom for musikalske initiativ; låtenes form blir til i øyeblikket og samspillet er alltid i fokus. Det gir plass til både humor og sceneskaping – det skal være gøy å spille, og minst like gøy å høre på!

– Vi gleder oss veldig til å spille på Festspillene Helgeland! Jeg syns alltid det er gøy å spille hjemme, og Øystein og Veslemøy ser frem til å besøke Mosjøen og Helgelandskysten. Vi gleder oss også til å få med oss andre ting som skjer på festivalen, og håper vi rekker en tur i zip-line en dag. Også blir det selvfølgelig veldig gøy å spille musikken vår for folk i Mosjøen og på Herøy, sier Liv Andrea Hauge.

Trioen har siden 2019 jobbet sammen med et bredt materiale og spilt konserter i inn og utland. De er også finalister i årets Jazzintro og skal spille inn sin første plate våren 2021.

Bandet består av Liv Andre Hauge på piano, Øystein Skjelstad Østensen på kontrabass, og Veslemøy Narvesen på trommer.

Den lekne og frie pianotrioen Kongle Trio er kanskje det aller mest lovende som finnes i norsk jazz for tiden

Audun Vinger, Jazznytt

Billetter

Herøy kirke – søndag 4. juli kl 18:00

Kulturverkstedet i Mosjøen – tirsdag 6. juli kl 20:00

En kommentar om “Kongle Trio kommer endelig til Helgeland!

  1. Dette må en få med seg! Liv Andrea er ihvertfall fabelaktig. Som 11-12 åring hørte jeg henne for første gang- på piano! Som musiker og vokalist er hun heelt spesiell og i en klasse for seg sjøl! Sammensetningen i denne trioen høres ut til å være interessant❣️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *