Galleria Kunstfestival 2020

Siden 2006 har Galleria Kunstfestival fylt Sjøgata med grensesprengende og mangfoldige visuelle kunstopplevelser. I år blir intet unntak. Likevel blir det et annerledes år enn vanlig. Dessverre har styret i Galleria Kunstfestival måttet beslutte å avlyse den tradisjonsrike kunstmessen “Kunst uten filter”, som i alle år har vært hjertet til Galleria. Dette er gjort i samråd med lokale myndigheter, da det viste seg å ikke være praktisk mulig å gjennomføre slik de mange kunstnerne fortjener.

Galleria skal på tross av dette fortsette å ta kunst ut til folk. Og i år tar vi noe av kunsten også ut av galleriene! I et spennende samarbeid med Helgeland Museum, vil vi presentere «Høldplassen», med Aleksander Nordaas sine makeløse fotografier av lokale huldre. Langs Marsøra, på den andre siden av Vefsna, vil besøkende kunne oppleve fotografiene, akkompagnert av lyder, musikk, historier og den friske vinden langs foten av Øyfjellet.

I Dolstad kirke vil en vakker utstilling med verker fra Kulturverkstedet, Mosjøen Kunstforening og Helgeland Museum sine samlinger settes opp. I tillegg vil den allerede annonserte utstillingen til Åse Frøyshov, kalt «Havlandet», presenteres på Jacobsenbrygga som planlagt. Dette er Mosjøen Kunstforening sin sommerutstilling.

Vi er heldige som også i sommer får vandre langs «Gïelejeanoen Balka/språkelvens sti» i Nergato. Installasjonen er laget av Johan Sara og Ada Einmo Jürgensen. Vandring langs Vefsnas bredder er også sentralt i Historisk vandring, arrangert av Vefsn Museum. Kunstvandring blir det også innendørs, når Fru Haugans Hotell inviterer med på en reise blant sin unike samling kunst.

For Galleria er den aktive kunstutøvelsen blant hver og en av oss viktig. Derfor tilbyr vi i år et akttegningskurs med Sandra Steffensen. Mer informasjon om dette kommer snart. Det blir også Barnas Galleria, og vi gleder oss til å avsløre hva årets tilbud er.

I sitt 15. år blir Galleria Kunstfestival ganske annerledes enn de foregående festivalene. Sammen med våre partnere i Festspillene Helgeland er vi på tross av dette svært glade for å kunne tilby en mangfoldig og innholdsrik festival, som vi håper gir både store og små fantastiske kunstopplevelser.

En kommentar om “Galleria Kunstfestival 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *