Et festspill viktigere enn noensinne

Å formidle kunst og kultur i en tid med store restriksjoner og begrensninger er vanskelig, men likevel viktigere enn noensinne. Vi mennesker ønsker fortsatt å få unike opplevelser, selv om man stort sett sitter inne i våre hjem. Nå har vi behov for å gå ut og ta inn visuell kunst, musikk og scenekunst med alle våre sanser. Festspillene Helgeland har de siste ukene veltet om på programmet, og vil i den neste tiden presentere et spennende program. Ganske annerledes enn det vi opprinnelig så for oss, men fullt av arrangementer og utstillinger som utfordrer, inspirerer, provoserer eller gleder. 

De tre store hovedpilarene i festspillene vil dessverre ikke kunne gjennomføres som normalt. Begrensinger på antall mennesker samlet, avstandsregler og sterke smittevernregler gjør at Byfesten og kunstmessen i Galleria Kunstfestival ikke vil bli gjennomført. Selve Toppenkurset vil også bli gjennomført kun i en redusert og omorganisert form. De tre partnerfestivalene vil likevel tilby et spennende program.

Et av Galleria Kunstfestival sine hovedprosjekter vil i sommer være “Høldplassen“, utviklet av kunstneren Aleksander Nordaas. Gjennom å tenke alternativt, får kunstutstillingen en ny dimensjon. Kunsten er tatt med ut, inn i Huldras skog mot Marsøra. Besøkende kan se fram til en rik audiovisuell opplevelse.

Åpningskonserten “Vaapstenjeanoe” vil bli en magisk og stemningsfull opplevelse. Komponist og pianist Jan Gunnar Hoff skriver et helt nytt verk, basert på vannets ferd nedover Vefsna og ut i det åpne hav. Med seg på scenen har han trompetist Arve Henriksen, bassist Sigurd Hole og Helgeland Sinfonietta.

Silya & The Sailors står fortsatt på programmet til ByfestVeko – i Gilles Garden. Vi ser fram til å by på en kraftpakke av en artist, i full vigør under åpen himmel. Flere andre arrangementer på Sjøgatas scener vil komme til i programmet den neste tiden.

På programmet står også ensemblene og utøverne Trio Turmo, Sondre Kleven Quintet, Digital Seter, Trio no Treble og Morten Mortensen. Flere ensembler og artister vil bli presentert de kommende dagene. Vi ser også fram til å presentere “Havlandet” av Åse Frøyshov, i samarbeid med Mosjøen Kunstforening. I tillegg vil man i Dolstad kirke kunne oppleve en spennende utstilling med verker fra samlingene til Kulturverkstedet, Mosjøen Kunstforening og Helgeland Museum.

Vi er stolte over å kunne tilby, på tross av restriksjonene, et mangfoldig, variert og rikt program. Festspillene Helgeland vil utforske nye formidlingsarenaer, og sørge for at konsertene og utstillingene når ut til mange, selv om ikke så mange kan møtes samtidig. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette fortløpende.

Festspillene Helgeland, sammen med ByfestVeko, Toppenkurset og Galleria Kunstfestival, ser fram til å tilby helgelendingene og tilreisende kunst- og kulturopplevelser som, også i en vanskelig tid, vekker begeistring og gir rom for refleksjon. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *