Jan Gunnar Hoff & Helgeland Sinfonietta

Til Festspillene Helgeland 2020 vil Jan Gunnar Hoff skrive for sinfonietta, jazztrio og solister. Komponist Jan Gunnar Hoff ønsker å beskrive en reise gjennom ulike musikalske «landskap» der elva med det sørsamiske navnet VAAPSTENJEANOE viser både sine dramatiske og mere stillferdige sider. Akkurat som med elva vil formatet i verket variere i bredde og omfang fra tutti ensemble til solo, duo og trio. Inspirasjonskilde til verket og tittelen er elva Vefsna med utspring i Børgefjell nasjonalpark som er hovedvassdraget gjennom kommunene Hattfjelldal, Grane og Vefsn på Helgeland i hjertet av Norge.

Jan Gunnar Hoff vil medvirke som klaversolist sammen med jazzgruppe og øvrig ensemble. Kjent for sine uttrykksfulle, flytende melodier og allsidighet er mesterpianisten Jan Gunnar Hoff en av Norges mest fremtredende og anerkjente jazzartister i dag. Jan Gunnar Hoff står ved et skjæringspunkt mellom hans klassiske musikkbakgrunn og sjangrene jazz, folkemusikk, funk og rock. 

Jan Gunnar Hoff ble utdannet ved NTNU, Jazzlinjen i Trondheim 1986-89, og studerte arrangering og komponering ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Som komponist har han skrevet verk for kammerorkester, sinfonietta, kor og andre besetninger, i tillegg til komposisjoner for hans egne soloinnspillinger. Hoff skrev det prestisjefylte årlige bestillingsverket for Vossajazz 2005 “Free flow sanger” og fikk Edvard (Grieg) -prisen for sin jazzmesse “Meditatus” i 2006. “Meditatus” har blitt utført i Norge, Island, Canada, USA og innspilt på CD i Norge og CD / DVD i Riga, Latvia. Jan Gunnar Hoff har spilt inn 20 plater som solist og co-leader. Han har ca. 250 komposisjoner registrert i TONO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *