Åse Frøyshov – Havlandet

Mosjøen Kunstforening, Galleria Kunstfestival og Festspillene Helgeland er svært begeistrede for å kunne presentere en av hovedutstillerne for 2020. Åse Frøyshov er en av landets mest prominente tekstilkunstnere, og har en lang merittliste med separatutstillinger, kollektivutstillinger, utsmykninger og offentlige innkjøp over hele landet. Frøyshov har sin utdannelse, med diplom, fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Allerede i 1977 var hun festspillutstiller på Festspillene i Nord-Norge, og har siden markert seg med blant annet to utstillinger i New York, og utstillinger ved Trondheim Kunstmuseum og Hedmarksmuseet. Av de større arbeidene kan nevnes et 40 kvadratmeter stort billedteppe ved Universitetet i Tromsø, Musikkonservatoriet. 

Tema for utstillingen er den mektige og kontrastfylte naturen i landsdelen. Hun har valgt å kalle utstillingen Havlandet. Vann, fjell og hav har alltid fascinert henne. Denne fascinasjonen vil Åse Frøyshov gjerne videreformidle gjennom denne utstillingen, som vil inneholde arbeider utført med den gamle og tidkrevende teknikken billedvev. I tillegg vil besøkende også få se en rekke silketrykk.

En kommentar om “Åse Frøyshov – Havlandet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *